urednistvo@preteklih24.si

Nepridiprav vlomil skozi okno kopalnice v pritličju

Včeraj, 10. januarja popoldne, je bila Policija obveščena o vlomu v stanovanjsko hišo v naselju Budanje.


Fotografija je simbolična

Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec vlomil skozi okno kopalnic v pritličju objekta in nato pregledal notranje prostore. Po prvih podatkih je nepridiprav odtujil nekaj gotovine, ali je bilo odtujenega še kaj drugega, oškodovanci še ugotavljajo. Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskava podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči II. kategorije na Ajdovskem lažje poškodovana 44-letna voznica avtomobila

Včeraj, 10. januarja ob 23.46 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na območju naselja (Občina Ajdovščina) in v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila. Po sedaj zbranih podatkih je 44–letna voznica peljala po regionalni cesti iz Cola proti naselju Kalce. Med vožnjo na omenjeni relaciji je v Podkraju pripeljala na predel, kjer je bila cesta možno zasnežena zaradi nanašanja snega na vozišče (burja) in jo je zaradi navedenega zaneslo s ceste v desno, kjer je peljala najprej po bankini in nato po hribu navzdol nekaj deset metrov pod cesto. Na koncu je z vozilom pristala na lokalni cesti, in sicer na strehi. Voznica je bila po prvih podatkih predvidoma lažje poškodovana in je bila odpeljana na preventivni pregled v ZD Ajdovščina. Po nezgodi so na kraju poleg policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina. Povzročiteljici nezgod je bil zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP) izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča I. kategorija na hitri cesti med Nanosom in Podnanosom

Danes, 11. januarja dopoldne, so prometni policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na hitri cesti H4 med Nanosom in naseljem Podnanos, kjer je vozniku s tovornega vozila padel večji kos ledu na streho drugega vozila oz. kombija ter ga poškodoval (poškodba strehe vozila in vetrobranskega stekla). Prometni policisti bodo povzročitelju nezgode zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. Skladno s prometno zakonodajo na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega (zima in zimske razmere, 2. odstavek 29. člena ZPrCP).

Prometna nesreča I. kategorije z majhno poškodbo na parkirnem prostoru v Kromberku pri Novi Gorici

Včeraj, 10. januarja ob 12.40 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z majhno poškodbo na parkirnem prostoru v Kromberku pri Novi Gorici z udeležbo dveh osebnih vozil. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti PP Nova Gorica odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Povoženje divjadi

Danes, 11. januarja ob 4.30 uri, so policisti obravnavali povoženje divjadi (lisica) pri naselju Anhovo s strani voznika osebnega avtomobila. Slednji je med vožnjo proti Tolminu v Anhovem z vozilom zadel lisico, ki je na kraju poginila. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.