urednistvo@preteklih24.si

Na Goriškem ob državni meji najdeno moško truplo

Danes, 11. januarja ob 7.33 uri, je bila Policija obveščena o najdbi trupla neznanega moškega nad železniškim predorom tik ob državni meji na območju Nove Gorice (Streliška ulica). Poleg pokojnega se je nahajalo tudi kolo znamke Nakamura.


Fotografija je simbolična

Takoj po prejetem obvestilu so bili na kraj napoteni policisti in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica, ki so kraj varnostnega dogodka zavarovali in izvedli prve nujne preiskovalne ukrepe.

Poleg kriminalistov in policistov z območja PU Nova Gorica sta se ogleda kraja udeležili tudi preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča in okrožna državna tožilka v Novi Gorici. S strani preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Novi Gorici je bila odrejena sodna obdukcija, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnega. Njegova identiteta še v tem trenutku še ni ugotovljena. Sočasno so bili o najdbi trupla obveščeni tudi italijanski varnostni organi, ki pri preiskavi sodelujejo skupaj s slovensko policijo.

Drugih podrobnosti v tem trenutku zaradi interesa kriminalistične preiskave in izvajanja dodatnih preiskovalnih dejanj, da bi ugotovili vsa pomembna dejstva okoliščin najdbe moškega trupla, širši javnosti ne moremo posredovati oz. jih bomo lahko posredovali kasneje.