urednistvo@preteklih24.si

Zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom pristali na strehi, poškodovana 17 in 18-letna sopotnika

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 655 klicev občanov. 135 klicev je bilo interventnih.


Fotografija je simbolična

34 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 54 s področja prometne varnosti in 27 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa poročajo o eni prometni nesreči z lažjimi poškodbami in 28. prometnih nesrečah z materialno škodo, o treh zasegih vozil ter o primeru vožnje pod vplivom alkohola.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so policisti obravnavali sinoči, v Lahovni, na območju Policijske postaje Celje, kjer je 20-letni voznik osebnega vozila, v dolgem desnem ovinku, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, zapeljal z vozišča in trčil v brežino, pri čemer se je vozilo prevrnilo na streho. V trčenju sta se lažje poškodovala sopotnika stara 17 in 18 let.

Med vikendom so policisti na območju Policijske postaje Šentjur obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,78 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja, so policisti mu zasegli še vozilo. Sledi obdolžilni predlog. Osebni vozili, so policisti voznikoma, ki nista izpolnjeval pogojev za vožnjo, zasegli še na mozirskem in konjiškem območju.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti v zadnjih treh dneh ukrepali sedemkrat.

V soboto so policisti bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo v Šmiklavžu, na območju Policijske postaje Mozirje. Storilcu v hišo ni uspelo vstopiti, lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem terasnih vrat.

V soboto so policisti bili obveščeni, da so neznani storilci v zadnjih mesecih z 32. vagonov, na tovorni postaji v Trnovljah pri Celju, ukradli pokrove ležajev z vagonskih koles. Škodo ocenjujejo na okoli 9.000 evrov.

Okoli 19.30 ure so policisti bili obveščeni, da je v Radmirju zagorel lesen objekt, velik približno 20 x 4 metre, namenjen hrambi baliranega sena. Vzrok požara še ni poznan. V istem objektu je zagorelo tudi sinoči. Tudi v tem primeru so gasilci požar pogasili. Ogled kraja požara bomo opravili danes.

Včeraj dopoldne so policisti bili obveščeni o večjem požaru v Radmirju, kjer je zagorel objekt velik približno 8 x 15 metrov. V spodnjem delu objekta je bila poleg hleva soba, v zgornjem delu pa apartmaji. Ogenj je objekt v celoti uničil. Z ogledom kraja požara bomo nadaljevali danes.

V Celju so policisti včeraj obravnavali tatvino kolesa, ki je bilo parkirano in zaklenjeno pri železniški postaji. Gre za kolo znamke Rock Machine, vredno okoli 300 evrov.

Sinoči so policisti bili obveščeni o poskusu vloma v delavnico podjetja v Spodnjih Prelogah, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice. Lastnik je s kraja pregnal dva storilca.