urednistvo@preteklih24.si

Z več kot dvema promiloma alkohola v krvi povzročil naletno nesrečo treh vozil

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 3 obvestila o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 5 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj vlom in poškodovanje tuje stvari.


Fotografija je simbolična

Akcija:

Danes policisti začenjajo 14dnevno preventivno akcijo Varno brez telefona v prometu. Policisti bodo poostreno nadzirali uporabo mobilnih telefonov in drugih naprav ter opreme (tablic, prenosnih računalnikov, slušalk), ki motijo voznikovo vidno in slušno zaznavanje ali možnost obvladovanja vozila.

Dogodki:

Kranjski policisti so včeraj obravnavali požar na vozilu z materialno škodo. Vozilo se je vnelo med vožnjo. Tuja krivda je izključena.

Radovljiški policisti so obravnavali nesrečo jadralne padalke, ki se je pri spuščanju s padalom zapletla v drevo. Reševali so radovljiški gorski reševalci. Poškodovana ni bila.

Policisti so včeraj obravnavali eno nesrečo na smučišču. Smučar je padel sam.

Na Ambrožu pod Krvavcem se je včeraj poškodovala sankačica. Z običajnimi sankami je pri spuščanju po pobočju izgubila nadzor in se po podatkih policije po daljšem drsenju lažje poškodovala.

V Kranju je bil odtujen osebni avtomobil Škoda Octavia/combi, 1.6 TDI, kovinsko sive barve, reg. oznak MBBH469.

Divjad je bila povožena v Spodnjih Gorjah in na glavni cesti Tržič – Podljubelj.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali eno prometno nesrečo. V Kranju so včeraj naletno trčila tri vozila. Povzročitelj nesreče je bil pod vplivom alkohola (1,12 mg/l), brez vozniškega dovoljenja in z neregistriranim vozilom. Okoliščine kažejo, da je razlog tudi v neprilagojeni hitrosti. Po podatkih policije se je ena oseba v nesreči lažje poškodovala. Nesrečo policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje in vodijo postopek.

Kombinacija kršitve prometnih pravil in alkohola sta bila tudi razlog za sobotno prometno nesrečo v okolici Škofje Loke. Voznik je trčil v prometni znak, predrl pnevmatiko in povzročil materialno škodo. Preizkus alkoholiziranosti je odklonil.

Že v petek pa je bil na Jesenicah poškodovan pešec. Vanj je na prehodu trčil voznik, ki ga je spregledal. Padel je na pokrov motorja in vetrobransko steklo, zatem pa na cesto, kjer je obležal. Po podatkih policije je lažje poškodovan.

Hitrost

Gorenjski prometni policisti so preko vikenda poostreno merili hitrost na avtocesti. Kombinirali so nadzor s klasičnim merilnikom hitrosti in vozilom z video nadzornim sistemom Provida. V petek so zaznali 5 prekoračitev hitrosti, v soboto 37 (najvišja hitrost 190 km/h), včeraj pa 35 prehitrih voznikov (najvišja hitrost 209 km/h). Z nadzorom in večjo vidnostjo so policisti tudi umirjali promet zaradi večjih vikend zgostitev prometa. Pozivamo k upoštevanju prometnih pravil in odgovorni vožnji.

Kriminaliteta

V Škofji Loki je storilec poskušal vlomiti v skladišče podjetja.

V Šenčurju je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar.

V Žirovnici pa je bilo prijavljeno poškodovanje vhodnih vrat.