urednistvo@preteklih24.si

Poskus uboja na Tolminskem uspešno rešen, osumljenec v priporu

Policisti OKC PU Nova Gorica so bili v nedeljo, 2. januarja ob 17.50 uri, obveščeni o poskusu uboja na Tolminskem. Navedenega kaznivega dejanja je utemeljeno osumljen 38–letni moški, ki se je navedenega dne okoli 17.30 ure peljal po lokalni cesti med naseljema Bukovo in Grahovo ob Bači (Občina Tolmin) s tovornim vozilom oz. kombijem večkrat naklepno zaletel v pred njim vozečega 50-letnega voznika osebnega avtomobila (oškodovanec) z namenom, da bi ga na nevarnem odseku ceste izrinil z vozišča in mu na ta način skušal odvzeti življenje.


Fotografija je simbolična

Nazadnje je 38-letni voznik kombija skušal izriniti voznika osebnega avtomobila s ceste približno slab kilometer pred križiščem lokalne ceste z železniško progo v naselju Grahovo ob Bači, ko je 38-letnik s kombijem ponovno trčil v osebni avtomobil in nato s povečano hitrostjo vožnje potiskal osebni avtomobil približno 50 metrov naprej po vozišču do levega ovinka, kjer na desnem delu ceste ni zaščitne odbojne ograje, pod voziščem pa je prepadna brežina v globino okoli 40 metrov. 50-letni voznik je močno zaviral, da z avtomobilom vred ne bi padel v nezavarovano prepadno brežino, zato je z vozilom zapeljal na skrajno levo stran vozišča ter pri tem s prednjim delom avtomobila trčil v podporni zid na levi strani ceste. Po trčenju v podporni zid pa je 38-letni osumljenec s kombijem peljal mimo osebnega avtomobila in pri tem v celoti podrsal ter poškodoval desni bočni del avtomobila, nato pa s kraja odpeljal proti naselju Grahovo ob Bači.

50-letni oškodovanec se je s kraja trčenja odpeljal nekaj sto metrov naprej in se ustavil na poljski poti ter zaradi neposredne ogroženosti in bojazni za svoje življenje pobegnil v bližnji gozd in na pomoč poklical Policijo. Že po nekaj minutah se je do njegovega avtomobila pripeljal tudi 38-letni voznik kombija, ki se je z razbitjem stekla zadnjih desih vrat znesel nad osebnim vozilom in nato iz notranjosti avtomobila odvzel tablični računalnik ter ga vrgel v bližnjo grapo za odvodnjavanje. Osumljenec se je nato s kombijem odpeljal proti naselju Grahovo ob Bači. Tolminski policisti so omenjeno vozilo (poškodovan kombi) našli še istega dne v večernih urah na tamkajšnji železniški postaji.

38-letnega osumljenca so tolminski policisti izsledili naslednjega dne oz. v ponedeljek, 3. januarja zjutraj, v enem od naselij v Baški grapi na Tolminskem in mu skladno z določili 157. člena Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost ter ga pridržali v policijskih prostorih.

38-letnik je utemeljeno osumljen poskusa storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja poskusa uboja po prvem odstavku 115. člena Kazenskega zakonika v zvezi s 34. členom KZ-1, o varnostnem dogodku je Policija obvestila preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Predkazenski postopek je usmerjalo pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so 38-letnega osumljenca s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja v torek, 4. januarja popoldne, privedli in izročili v nadaljnji postopek k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.