urednistvo@preteklih24.si

Na koprskem območju v preteklem dnevu obravnavanih 27 ilegalnih prebežnikov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 120 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 256 klicev. Obravnavali so 22 prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli 3 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom, 3 tatvine, 2 primera ponarejanja listin in 3 poškodovanja tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 8 intervencij.


Fotografija je simbolična

7.1.2022

V Kopru je nekdo iz (pred trgovino parkiranega in odklenjenega) vozila ukradel žensko torbico.

Zvečer je v koprski lokal prišel moški v spor z zaposlenim zaradi ne-nošenja maske. Ta je zaposlenemu vrgel v glavo pladenj in ga lažje poškodoval. Policisti bodo zbrali vsa obvestila in podali kazensko ovadbo.

Ob 23.30 so v Pradah ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,70 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

8.1.2022

Ob 0.20 je med vožnjo po Ljubljanski cesti v Kopru za policijskih službenim vozilom vozil mopedist, ki je v bližini krožišča Ljubljanske in Ankaranske ceste zaradi objestne vožnje – vožnja po zadnjem kolesu padel in peš pobegnil s kraja. Ugotovili so, da gre za moped Piaggio Zip 25, črne barve, z manjkajočimi plastikami in prednjo lučjo. Za enkrat še neznani voznik je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejana Ponarejanja listin (po 3. odstavku 251. člena KZ-1 – ker je odstranil ploščico s številko okvirja in nalepko izpod sedeža), ob izsleditvi pa mu sledi še plačilni nalog oziroma obdolžilni predlog na OS Koper Oddelek za prekrške: neregistrirano vozilo (6. odstavek 25. člena ZMV-1), brez nameščene registrske tablice (6. odstavek 35. člena ZMV-1), vožnja po zadnjem kolesu (2. točka 6. odstavka 45. člena ZPrCP), vožnja z neprilagojeno hitrostjo (1. točka 6. odstavka 45. člena ZPrCP) …

Nekaj minut čez 1. uro so v Izoli ustavili 18-letnega voznika kombija, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Škocjanu je nekdo ukradel 100kg bakrenih žic, vrednih 700 evrov.

Popoldan so pri Kortinah ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Šmarjah pri Sežani so ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,62 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Luciji pa so, prav tako popoldan, ustavili 65-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,89 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti zvečer odkrili dva ponarejena HAG testa. Obema državljanoma Hrvaške sledi kazenska ovadba.

Ob 21.30 so v Ankaranu zasegli vozilo 33-letnemu vozniku zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 22. uri pa so pri Izoli odredili preizkus alkoholiziranosti 40-letni voznici. Pokazal je rezultat 0,82 mg/l. Sledi ji obdolžilni predlog.

Ob 23. uri so v Sežani ustavili 29-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,78 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

9.1.2022

Ob 3.30 so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola obvestili vozniško dovoljenje tudi 26-letnemu vozniku, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,58 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 12.30 so pri Izoli ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Jagodju je nekdo poskušal vlomiti v hišo, vendar mu to ni uspelo.

Ob 23.50 so na Bivju ustavili 58-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,71 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog. Ker je vozilu pretekla registracija, so mu odvzeli tudi registrske tablice.

10.1.2022

Na Južni cesti v Izoli je nekdo s parkiranega vozila v podzemni garaži ukradel na prtljažniku pritrjeno desko za surfanje in tri jambore. Oprema je vredna 1200 evrov.

S Kvedrove ulice v Kopru pa je nekdo ukradel osebni avto Fiat 500 Abarth, model 695 Rivale, letnik 2018, prev. 29000 km, vreden 25000 evrov. Zgornji del vozila je moder, spodnji pa je siv.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 27 ilegalnih prehodov državne meje:

– v petek: pri Jelšanah 2 državljana Turčije, pri Ilirski Bistrici 3 državljane Afganistana in 2 državljana Turčije, pri Sočergi 2 državljana Bangladeša,

– v soboto: Na Rakitovcu 3 državljane Pakistana in 2 državljana Indije, pri Sočergi 1 državljana Pakistana,

– v nedeljo: v Sirčih 3 državljane Indije in 9 državljanov Nepala.

V zadnjem primeru so policisti med Novokračinami in Sušakom v nedeljo popoldan ustavljali vozilo srbske registracije. Voznik ni upošteval znakov policije in ni ustavil. Pri begu je tudi prevozil rdečo luč. Policisti so mu sledili (in ga poskušali ustaviti) proti Ribnici in Divači. Pred Divačo se je vozilo ustavilo, osebe pa so se razbežale. Med begom je voznik, 27-letni državljan Srbije, padel (zdrsnil je po nabrežini) in se poškodoval. Odpeljan je bil v SB Izola in ostal v bolnišnici na zdravljenju. Policisti so zatem prijeli še 9 državljanov Nepala. Postopki še potekajo.

Prometna varnost

Med vikendom so policisti ustavili 130 voznikov in jih preizkusili z alkotestom. Pozitiven rezultat je bil pri 7 voznikih. Opravili so tudi nadzor prometa skupaj z Avtocestno policijo, med katerim so ugotovili 6 kršitev hitrosti in izdali 1 plačilni nalog zaradi tehnične neizpravnosti avtobusa.