urednistvo@preteklih24.si

Madžar z več kot 200 km/h bežal pred policisti, povzročil prometno nesrečo in kraj zapustil

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 93 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 31 nanašalo na kriminaliteto, 20 na javni red in mir, ter 28 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 10 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v dveh primerih nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 4 prometne nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 4 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med 9. 1. 2022, od 6. ure in 10. 1. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Kamniku je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 60 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v dve kleti, od koder sta bili odtujeni kolesi znamke Cult in znamke Coppi. Škoda znaša okoli 1700 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v dve kleti, od koder so bila odtujena oblačila in olje. Skupna škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder so bila odtujena oblačila in obutev. Škoda znaša okoli 500 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v dve kleti, od koder so bila odtujena oblačila, mesne izdelke in kolo Track. Škoda znaša okoli 700 evrov.

Prijet vlomilec:

Policisti Policijske postaje Ljubljana Šiška so bili v nedeljo, okoli 12.30 ure obveščeni o vlomu v trgovino v Šentvidu. Ugotovili so, da je bilo vlomljeno skozi vrata iz notranjosti pa odtujenih več alkoholnih pijač. Z dejanjem je nastalo za okoli 1500 evrov materialne škode. Z zbiranjem obvestil so policisti izsledili 37-letnega osumljenca in mu odvzeli prostost. Pri tem pa so ugotovili, da je isti osumljeni nekaj minut pred tem že razbil vrata na drugi trgovini v Šentvidu, vendar od tam ni ničesar odtujil. Osumljenega, ki je bil za tovrstna kazniva dejanja že obravnavan bodo tekom današnjega dne privedli k preiskovalnemu sodniku.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 8.30 so policisti na južni ljubljanski obvoznici pri vožnjo preko 200 km/h posneli voznika osebnega vozila znamke Audi z nameščenimi madžarskimi registrskimi označbami. Vozilo je nadaljevalo vožnjo v smeri primorske, nato pa je voznik zavil na izvoz Vrhnika. Voznik ob izvozu iz avtoceste ni ustavil na znake modrih luči, ampak vožnjo nadaljeval od izvoza z avtoceste v smeri Logatca, kjer je v semaforiziranem križišču zapeljal v rdečo luč in trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo v križišče. Po trčenju je vozilo znamke Audi nevozno obstalo na pločniku, voznik in njegov sopotnik pa sta s kraja zbežala vsak v svojo smer. V nesreči se je voznik drugega udeleženega vozila lažje poškodoval.

Opis voznika: moški star okoli 20 let, črnih las, oblečen v temne hlače in bele športne copate. Opis sovoznika: moški star okoli 20 let, črnih las, suhe postave, oblečen v rdečo puhovko, modre jeans hlače in črno bele športne copate.

Policisti še ugotavljajo izvor vozila znamke Audi, ki je imel nameščene madžarske registrske tablice, prav tako pa zbirajo obvestila za izsleditev dveh moških, ki sta zbežala s kraja. Po do sedaj znanih podatkih so policisti zaznali sum storitve kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči. Po vseh zbranih obvestilih bo o ugotovitvah obveščeno pristojno državno tožilstvo.