urednistvo@preteklih24.si

22-letni voznik brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom kokaina ostal brez vozila

Danes, 10. januarja ob 10.59 uri, so policisti bili obveščeni o tatvini na gradbišču pri izviru Hublja na območju Ajdovščine.


Fotografija je simbolična

Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v času zadnjega vikenda oz. do današnje prijave kaznivega
dejanja Policiji ukradel 17 lesenih elementov in 200 metrov kabla na škodo dveh gospodarskih družb. Natančna višina nastale materialne škode se še ocenjuje. O kaznivem dejanju je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskave kaznivega dejanja tatvine podali ustrezen ukrep.

Na hitri cesti H4 med Razdrtim in Vipavo s prikolice tovornega vozila padel kos ledu in poškodoval osebno vozilo

Danes, 10. januarja ob 8.53 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na hitri cesti H4 med Razdrtim in Vipavo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 38-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Italije, vozil po hitri cesti iz Razdrtega proti Vipavi. Ko je omenjeni voznik pravilno prehiteval tovorno vozil s pripeto prikolico, celjskih registrskih številk, je iz omenjene prikolice na njegovo osebno vozilo padel kos ledu in poškodoval vetrobransko steklo ter pokrov motorja. Oba udeleženca sta se po nezgodi ustavila na počivališču Mlake ob hitri cesti H4, po krajšem pogovoru pa se je voznik tovornega vozila s kraja odpeljal ne da bi drugem udeležencu oz. upravičencu posredoval ustrezne podatke ali o tem obvestil Policijo. Ko bodo policisti izsledili voznika tovornega vozila, bodo zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov uvedli hitri postopek zaradi kršitve določb Zakona o pravilih cestnega prometa. Skladno s prometno zakonodajo na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega (zima in zimske razmere, 2. odstavek 29. člena ZPrCP).

Prometni policisti iz prometa izločili mlajšega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Danes, 10. januarja ob 9.35 uri, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica v Rožni Dolini pri Novi Gorici ustavili 22–letnega voznika osebnega avtomobila. Policisti so v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako mu je bil odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil v njegovem primeru pozitiven na prepovedane droge (kokain), zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je mlajši voznik odločno odklonil. Policisti so mu vozilo v skladu s prometno zakonodajo zasegli, zoper 22-letnega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nezgodi na Tolminskem udeleženi dve vozili

Danes, 10. januarja ob 12.58 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v Tolminu, kjer je prišlo do nezgode med 39-letnim voznikom kombija in 47–letno voznico osebnega avtomobila. Nihče od udeležencev ni bil poškodovan. Tolminski policisti so 39-letnemu povzročitelju nezgode zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog (sprememba smeri in premiki z vozilom, kršitev prvega odstavka 42. člena ZPrCP).

Povoženje divjadi

Včeraj, 9. januarja ob 20.47 uri, so policisti bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila med vožnjo po regionalni cesti iz Kromberka proti Ajševici povozil divjad (divji prašič). Omenjena divjad je po trku z osebnim vozilom na kraju poginila, na vozilu je nastala materialna škoda. Kasneje je za poginulo divjad poskrbel higienik. Prometni policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Včeraj, 9. januarja ob 17.02 uri, so policiste obvestili, da je voznik osebnega avtomobila na glavni cesti izven naselja Godovič (glavna cesta Idrija – Godovič) povozil srnjad. Po trku z avtomobilom je divjad na kraju poginila, zanjo so kasneje poskrbeli tamkajšnji lovci. Na vozilu je nastala majhna poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti PP Idrija odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Prav tako so policisti bili danes, 10. januarja ob 7.28 uri zjutraj, obveščeni o povoženju divjadi na cesti Predmeja – Lokavec, kjer je voznik osebnega avtomobila med vožnjo povozil srno. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda.

Danes, 10. januarja ob 6.26 uri, so policisti bili obveščeni tudi o povoženju divjadi na območju naselja Vrtoče (Občina Miren – Kostanjevica), kjer je voznik osebnega avtomobila povozil divjad (srna).