urednistvo@preteklih24.si

Voznik začetnik po avtocesti s kar 190 km/h

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel: 22 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 1 prijavo kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.


Fotografija je simbolična

Dogodki:

Policisti so obravnavali dve smučarski nesreči. Obakrat sta smučarki padli sami. Tuja krivda je izključena. Pozivamo k varnemu smučanju.

Na Mlaki pri Kranju je neznani storilec zažgal strohnelo drevo. Škoda ni nastala. Ogenj so pogasili gasilci.

V Kranju so policisti obravnavali požar v hodniku večstanovanjskega objekta, kjer je bilo razkužilo. Nastala je majhna materialna škoda. Preverjanje okoliščin še poteka.

Divjad je bila povožena v Bohinjski Bistrici, avtocestnem priključku Radovljica, v Zelencih, Ribčevem Lazu, Krnici, na glavni cesti v Podljubelju ter na Lancovem in Podmežakli. Pozivajo k previdnejši vožnji na območjih divjadi.

Promet

Na Jesenicah je voznik v petek popoldan na prehodu za pešce trčil v pešca in ga po podatkih policije lažje poškodoval. Padel je na pokrov motorja in vetrobransko steklo, zatem pa na cesto, kjer je obležal. Voznik ga je spregledal. Proti njemu poteka prekrškovni postopek zaradi povzročitve prometne nesreče.

Škofjeloški policisti pa so obravnavali voznika, ki je v okolici Škofje Loke trčil v prometni znak, predrl pnevmatiko in povzročil materialno škodo. Preizkus alkoholiziranosti je odklonil. Poškodovan ni bil. Proti njemu policisti vodijo prekrškovni postopek.

Hitrost

Gorenjski prometni policisti so včeraj na avtocesti poostreno merili hitrost vožnje in okoli 13. ure obravnavali voznika, ki je na omejitvi 110 km/h v smeri Karavank vozil s hitrostjo 190 km/h. Gre za
tujca, voznika začetnika, ki je bil priveden na pristojno sodišče. Kaznovan je bil z globo in stransko sankcijo enoletne prepovedi vožnje vozil »B« kategorije na območju Slovenije. Nadzori hitrosti na avtocesti so vsakodnevni. Pozivamo k prilagojeni hitrosti vožnje in upoštevanju omejitev hitrosti.

Kriminaliteta

V Trbojah je bilo prijavljeno poškodovanje zunanjega agregata.