urednistvo@preteklih24.si

Na območju Viča zagorela vozila

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 307 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 88 nanašalo na kriminaliteto, 98 na javni red in mir, ter 89 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 25 tatvin, 14 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 9 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v dveh primerih nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Desetim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 27 krat na javnem kraju (štiri osebe so bile pridržane) in 21 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 7. 1. 2022, od 6. ure in 9. 1. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Grosupljem je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 500 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Giant in žaga. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno električno kolo znamke Specialized. Škoda znaša okoli 4000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bila odtujena športna oprema. Škoda znaša okoli 4000 evrov.

V Kočevju je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen električni skiro. Škoda znaša okoli 400 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Rog. Škoda znaša okoli 600 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno na gradbišče, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 2500 evrov.

V Trzinu je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 1300 evrov.

Rop:

V soboto, okoli 19.30 ure so policisti bili obveščeni o ropu v centru mesta Ljubljana. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanca obstopila skupina mlajših moških, eden od njih je v njega usmeril pištolo in od njega zahteval slušalke. Ko jih je oškodovanec izročil so storilci s kraja zbežali. Z dejanjem so povzročili za okoli 500 evrov materialne škode. Opis: Vsi mlajši, oblečeni v črna oblačila in z zakritim obrazom. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznanih storilcev in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Požar:

Danes, okoli 3.30 so policisti bili obveščeni o požaru na območju Viča. Ugotovljeno je bilo, da so zagorela osebna vozila. Pri tem so bila 3 popolnoma uničena, eno pa delno ožgano. Materialna škoda znaša okoli 30.000 evrov. Vzrok požara zaenkrat še ni znan, policisti pa bodo tekom dneva opravili ogled
kraja in o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

V petek, okoli 19.ure je v križišču Betettove ulice in uvoza na avtocesto prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Nesrečo je povzročil voznik, ki je v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Sopotnik v drugem vozilu se je pri tem lažje poškodoval. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

V petek, okoli 20.30 ure je v križišču Lorenzove ulice in Peruzzijeve ceste prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Nesrečo je povzročil voznik, ki je v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Sopotnica v drugem vozilu se je pri tem lažje poškodovala. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.