urednistvo@preteklih24.si

Z več kot dvema promilom alkohola v krvi povzročil prometno nesrečo

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 268 klicev, od tega 99 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 4 nedovoljene prehode državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 21 kaznivih dejanj,
– 18 prometnih nesreč I. kategorije,
– 4 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 5 oseb lahko telesno poškodovalo,
– 10 povoženj divjadi,
– 3 kršiteljem cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozila, ki so ga vozili,
– 13 prijav kršitev javnega reda in miru, 9 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,
– 3 osebe so policisti pridržali po določilih ZJRM.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj ob 12.10 so imeli policisti v postopku dva državljana Hrvaške, ki sta na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotnici pa izrekli opozorilo.

Ob 13.13 so na istem mestu imeli v postopku državljana Hrvaške in Avstrije, ki sta z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so voznika
oglobili, sopotnici pa izrekli opozorilo.

Ob 13.13 so na istem mestu imeli v postopku državljana BIH, ki je s osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

Ob 18.33 so na istem mestu imeli v postopku državljana Hrvaške, ki sta z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so voznika oglobili, sopotnici pa izrekli opozorilo.

PIJAN POVZROČIL PROMETNO NESREČO

Policisti so danes ob 00.49, v Pesnici pri Mariboru obravnavali 33-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Slovenije z stalnim bivališčem v Avstriji, kateri je povzročil prometno nesrečo z materialno škodo.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 1,04 mg/l alkohola. Ker ima voznik stalno bivališče v tujini, in bi se lahko izognil postopku o prekršku, so mu policisti odredili pridržanje do privedbe na pristojno sodišče. Priveden bo danes dopoldan.