urednistvo@preteklih24.si

Z več kot promilom in pol alkohola v krvi trčila v parkirano vozilo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 169 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 45 nanašalo na kriminaliteto, 47 na javni red in mir, ter 58 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 3 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja
tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 11 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Kočevju je bilo vlomljeno na novogradnjo, od koder so odtujili elektro material. Povzročeno je bilo za nekaj tisoč evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Danes, pol ure čez polnoč se je na Miklošičevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega v vozila. Voznica je zaradi neprilagojene hitrosti in pod vplivom alkohola (0,82 mg/l) trčila v parkirano vozilo ob robu vozišča. Pri tem se je lažje telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, zoper njo pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Včeraj, okoli 19. ure je v križišču Ceste v Gameljne in Ceste vstaje prišlo do prometne nesreče, v kateri so bili udeleženi voznik in voznica osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri zavijanju odvzela prednost vozniku, ki je vozil naravnost. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.