urednistvo@preteklih24.si

Moški z nožem zabodel 45-letno žensko in jo hudo poškodoval

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 304 klice občanov. 64 klicev je bilo interventnih, dva nujna.


Fotografija je simbolična

25 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 24 s področja prometne varnosti in 13 s področja javnega reda in miru.

Dogajanje zadnjih 24. ur sta zaznamovala dva poskusa ubojev.

Sinoči, okoli 21.30 ure, so policisti bili obveščeni o poskusu uboja v Preboldu, kjer je 45-letni moški zabodel 44-letnega moškega in ga hudo poškodoval.

V nočnih urah so policisti v Preboldu, v sodelovanju s pripadniki Specialne enote policije, osumljenemu in še trem osebam odvzeli prostost in jih pridržali.

Danes, okoli pol treh zjutraj, so policisti bili obveščeni o poskusu uboja v Celju, kjer je moški z nožem zabodel 45-letno žensko in jo hudo poškodoval. Po dejanju je s kraja pobegnil.

Dejanja je osumljen 37-letni moški, doma z območja Laškega, ki ga še iščejo.

Okoli 20.30 ure so policisti bili obveščeni o požaru. Zagorelo je v spodnji etaži stanovanjske hiše na Lopati v Celju. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je do požara najverjetneje prišlo zaradi napake na električni napeljavi. Tuja krivda je izključena.