urednistvo@preteklih24.si

Zagorela lesena lopa in skladovnica žaganega lesa

Včeraj, 5. januarja ob 18.21 uri, je bila Policija obveščena o požaru v naselju Ljubinj (Občina Tolmin), kjer je zagorela lesena lopa in skladovnica žaganega lesa oz. desk pod nadstreškom ob leseni lopi.


Fotografija je simbolična

Požar objekta je tik pred tem opazil eden od občanov, ki je o požaru takoj obvestil lastnike in gasilce. Kasneje so požar dokončno pogasili gasilci PGD Tolmin in PGD Most na Soči. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v požaru zgorela lesena lopa (dimenzije 6 x 4 metre), v kateri so bile različne naprave oz. orodje (mešalec za beton, nahrbtni kosilnici, agregat in osem kubičnih metrov desk). Prav tako je pod nadstreškom ob leseni lopi zgorelo še dodatnih šest kubičnih metrov žaganega lesa (deske). Po prvih ocenah je v požaru nastala materialna škoda za okoli sedem tisoč evrov, policisti nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil, da bi ugotovili natančen vzrok požara.

Poškodovanje parkiranega vozila v Goriških Brdih

Včeraj, 5. januarja ob 18.36 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v naselju Dobrovo (Občina Brda). Na kraju so prometni policisti z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila včeraj okoli 17.30 ure na parkirnem prostoru za stavbo tamkajšnjega občinskega objekta parkirala vozilo. Ko se je po eni uri vrnila do svojega vozila je voznica opazila, da je poškodovan prednji levi del avtomobila (poškodba prednjega desnega blatnika in prednjih desnih vrat vozila). Povzročitelj prometne nezgode z materialno škodo ni bil izsleden, policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Povoženje divjadi

Danes, 6. januarja ob 5.35 uri, so policisti bili obveščeni o povoženju divjadi (košuta) s strani voznika osebnega avtomobila na glavni cesti Tolmin – Kobarid, na koncu Volarske ravnine v smeri Kobarida. Omenjena divjad je po trčenju z vozilom poginila, na vozilu je nastala materialna škoda. Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 5. januarja ob 16.54 uri, obravnavali povoženje divjadi na območju naselja Podsabotin. Voznik osebnega avtomobila je v omenjenem naselju povozil srno, ki je po trku z vozilom na kraju poginila. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti PP Nova Gorica odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica včeraj, 5. januarja popoldne, obravnavali povoženje divjadi (srna) na območju naselja Trnovo (Mestna občina Nova Gorica) s strani voznika osebnega avtomobila. Ker so bili tudi v tem primeru izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti PP Nova Gorica odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.