urednistvo@preteklih24.si

S plugom porival sneg ter človeka

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 305 klicev, od tega 87 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 2 nedovoljena prehoda državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 12 kaznivih dejanj,
– 18 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
– 3 kršiteljem cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozila, ki so jih vozili,
– 19 prijav kršitev javnega reda in miru, 11 na javnih krajih in 8 v zasebnih prostorih,
– 2 kršitelja javnega reda in miru so policisti pridržali do streznitve,
– 1 požar.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku dva državljana Hrvaške, ki sta na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj.

Le nekaj minut kasneje so imeli na istem mestu v postopku še dva državljana Hrvaške, ki sta z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj.

Policisti so oba voznika oglobili, obema sopotnicama pa izrekli opozorili.

POŽAR

Včeraj, ob 9. uri zjutraj, so policisti bili obveščeni o požaru ostrešja stanovanjske hiše na območju Krčevine pri Vurbergu. Po nestrokovni oceni znaša materialna škoda približno 10.000 evrov. Tuja krivda je izključena.

MED PLUŽENJEM SNEGA POŠKODOVAL MOŠKEGA

Sinoči, okoli 20.05 je domnevno 58-letni domačin, z delovnim strojem JCB plužil dovozne poti na Hočkem Pohorju. Ker je to po mnenju 46-letnega domačina počel agresivno in bi mu skoraj poškodoval vrtno ograjo, ga je slednji želel na to opozoriti. Zato se je peš namenil proti delovnemu stroju, vendar voznik delovnega stroja ni ustavil, tako, da se je moral opisani moški z rokama prijeti za snežni plug, nato pa ga je delovni stroj potiskal še okoli 20 metrov po dovozni poti od njegove stanovanjske hiše, proti lokalni cesti. Tam je padel preko lokalne ceste v sneg in se ob tem lahko telesno poškodoval. Zdravniško pomoč je poiskal sam.

Voznik delovnega stroja je po dejanju odšel neznano kam in še ni bil izsleden. Policisti ga bodo po usmeritvah pristojne državne tožilke kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.