urednistvo@preteklih24.si

Policisti na območju Kranja nadzirali promet na semaforiziranih križiščih, kar štirje skozi rdečo luč

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 5 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 1 prijavo kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja ponareditev denarja.


Fotografija je simbolična

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo. Na njem so bile nameščene tudi druge registrske tablice, voznik pa je bil še pod vplivom alkohola.

Policisti so v enem postopku iz prometa izločili voznika pod vplivom prepovedanih drog.

Dogodki:

Kranjski policisti so včeraj obravnavali požar na električni omarici v zasebnem objektu. Nastala je majhna materialna škoda. Tuja krivda je izključena.

Blejski policisti so včeraj obravnavali prijavo počasne vožnje voznika na cesti Bled – Bohinj. Policisti so vozilo ustavili in ugotovili, da je voznik počasi vozil zaradi nepoznavanja ceste in slabših razmer. Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Voznik, ki vozi z nižjo hitrostjo od največje dovoljene hitrosti in od hitrosti prometnega toka in se za njim nabere kolona vozil, se mora, če ga kolona ne more varno prehiteti, na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.

Kranjskogorski policisti so včeraj obravnavali voznika tovornega vozila, ki je zaradi slabih razmer obstal na cesti na Vršič. Prelaz Vršič je zaprt. Na razmere in zaporo so voznika pred tem že opozorili tudi vzdrževalci ceste. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo sumljivega zadrževanja treh moških v Tupaličah. Posebnosti v kraju policisti
sicer niso ugotovili, so policisti pa hvaležni za tovrstne informacije, ker so lahko povezana s kaznivimi dejanji. Občani informacije vedno lahko podajo na interventni telefon policije 113 ali anonimno številko 080 1200.

V Kokri je včeraj okoli 18. ure neznani voznik trčil v ograjo ob stanovanjski hiši in s kraja odpeljal. O nesreči policisti še zbirajo obvestila.

Divjad je bila včeraj povožena v Spodnjih Dupljah ter na avtocesti med priključkoma Lesce in Radovljica.

Nadzor

Gorenjski prometni policisti so včeraj krajši čas na območju Kranja nadzirali promet na semaforiziranih križiščih. Zaznali in obravnavali so 4 vožnje v rdečo luč na Zlatem Polju in Polici. Globa za vožnjo v rdečo luč znaša 250 eurov in 3 kazenske točke. Z nadzori bodo policisti še nadaljevali.