urednistvo@preteklih24.si

Eksplodirala plinska jeklenka, ena oseba poškodovana

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 169 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 43 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 69 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 4 vlome in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 6 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil prehrambne izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil gorsko kolo znamke Conway. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili menjalnino in mobilni telefon. Povzročeno je bilo za okoli 1.000 evrov škode.

V Šiški je bilo vlomljeno na gradbišče, od koder so odtujili izolacijski in sanitarni material. Povzročeno je bilo za nekaj tisoč evrov škode.

Eksplozija zaradi uhajanja plina iz jeklenke

Včeraj zvečer je na območju Medvod prišlo do eksplozije v kurilnici ene izmed stanovanjskih hiš. Po prvih podatkih je do eksplozije prišlo zaradi uhajanja plina iz plinske jeklenke, ki je bila shranjena v prostoru, kjer je sicer tudi ogrevalna naprava. V dogodku je bila lažje poškodovana oseba, ki je požar, ki se je v prostoru razvil po eksploziji, pogasila. Nastala je materialna škoda v višini okoli 10.000 eur. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, danes bo opravljen ogled kraja, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 22. ure se je na je na Cesti v Gorice v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega v vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti na zasneženem vozišču zapeljala s ceste, vozilo pa se je prevrnilo v jarek. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 18. uri se je na Kardeljevi ploščadi v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi voznik osebnega vozila in pešca. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost pešcema na prehodu za pešce in trčil v njiju. Pri tem sta se pešca lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 16. uro se je na Kajuhovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce in trčil v njo. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.