urednistvo@preteklih24.si

Voznik začetnik z avtomobilom preblizu robu vozišča, vozilo pristalo na strehi

Danes, 5. januarja zjutraj, so policisti PP Ajdovščina v Vipavi obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v začetku tedna vlomil skozi garažo in vstopil v objekt.


Fotografija je simbolična

Storilec je v notranjosti hiše našel in si prilastil zlatnino ter gotovino. Zaradi omenjenega kaznivega dejanja je nastala materialna škoda za okoli tisoč evrov. Okoliščine kaznivega dejanja ajdovski policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec razbil steklo vrat stanovanjske hiše na Idrijskem

Včeraj, 4. januarja ob 15.51 uri, so policiste obvestili o poškodovanju stekla na vratih stanovanjske hiše v Idriji. Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec v zadnjih dneh razbil steklo (velikosti 20cm x 20 cm) zaklenjenih vrat, vendar v objekt ni vstopal. S tem nezakonitim ravnanjem je nepridiprav povzročil za okoli 50 evrov materialne škode. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja (poškodovanje tuje stvari, po prvem odstavku 220. člena KZ-1), zato bodo idrijski policisti o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči I. kategorije izven naselja Šmarje udeleženo osebno vozilo

Včeraj, 4. januarja pozno zvečer, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica izven naselja Šmarje (Občina Ajdovščina) obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z udeležbo mlajšega voznika osebnega avtomobila. Z ogledom in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznik začetnik vozil po lokalni cesti iz Spodnje Branice proti naselju Šmarje. Izven omenjenega naselja, kjer cesta poteka v blagem desnem ovinku v klancu navzgor, mlajši voznik ni vozil na zadostni razdalji od desnega roba vozišča. Z vozilom je zapeljal na travnato bankino ob desnem robu vozišča in takoj za tem zapeljal z desnimi kolesi na strmo brežino ob desnem robu vozišča. Pri tem se je vozilo prevrnilo na levi bok in nato na streho. Po prevrnitvi je osebno vozilo obstalo na strehi, voznik ni bil poškodovan. Na vozilu je nastala materialna škoda. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (vožnja z vozilom po cesti, kršitev 37. člena ZPrCP) je bil vozniku izdan plačilni nalog.

Poškodovanje parkiranega vozila na Ajdovskem

Včeraj, 4. januarja zjutraj, so policisti PP Ajdovščina obravnavali poškodovanje osebnega vozila v Ajdovščini. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je neznani storilec pred kratkim pristopil do parkiranega vozila in razbil steklo zadnjih levih vrat. Oškodovanka je odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Povoženje divjadi

Včeraj, 4. januarja ob 16.31 uri, so policisti bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila v Dombravi (Občina Renče – Vogrsko) povozil divjad (srna). Omenjena divjad je po nezgodi na kraju poginila, za srno je kasneje poskrbel član lovske družine. Po trku z divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.