urednistvo@preteklih24.si

Voznica vozila pod vplivom kokaina, srečala se bo s sodnikom za prekrške

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 111 klicev. Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 1 tatvino ter 1 ponarejanje listin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 5 intervencij.


Fotografija je simbolična

Popoldan so imeli policisti na mejnem prehodu Jelšane v postopku voznika tovornega vozila, državljana Turčije, pri katerem so odkrili ponarejen potni list. Sledi mu kazenska ovadba.

V Hrpeljah je nekdo vlomil v hišo. Ukradel je gotovino in zlatnino.

Ob 21.20 so policisti v Dragonji ustavili 33-letno voznico osebnega avtomobila. Zaradi suma, da vozi pod vplivom prepovedanih substanc, ji je bil odrejen hitri test, ki je bil pozitiven na kokain in opijate. Odrejen
strokovni pregled je odklonila. Sledi ji obdolžilni predlog.

Ob 22.20 pa so v Bertokih ustavili 73-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,58 mg/l. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 21 ilegalnih prehodov državne meje: pri Dvorih 3 državljane Pakistana, v Movražu še 3 državljane Pakistana, na Mali Bukovici 2 državljana Kube, pri Zazidu 2 državljana Afganistana in 1 državljan Irana, na Rakitovcu pa 10 državljanov Afganistana.