urednistvo@preteklih24.si

Na avtocesti zagorelo vozilo v katerem je bila najdena mrtva oseba

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 166 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 45 nanašalo na kriminaliteto, 47 na javni red in mir, ter 48 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 12 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan pešec v katerega je trčila kolesarka, o čemer so policisti vas skupaj z zaprosilom za obveščanje javnosti obvestili včeraj. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 900 evrov.

V Kamniku so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili kovinske izdelke. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.

V Ivančni Gorici je neznani storilec vlomil v prostore športnega društva in odtujil različne predmete. Nastalo je za okoli 500 evrov škode.

Na avtocesti zagorelo vozilo, v katerem je bila najdena mrtva oseba

Danes, nekaj pred 3. uro so policisti bili obveščeni o gorečem vozilu v odstavni niši na dolenjski avtocesti malo pred Višnjo Goro v smeri Novega mesta. Na kraju so posredovali gasilci, ki so vozilo, ki je močno gorelo pogasili. V vozilu je bila najdena mrtva oseba. Vzrok za nastanek požara še ni znan, prav tako ni znana identiteta osebe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in opravljajo ogled kraja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Zaradi dela interventnih služb je še vedno zaprt desni pas avtoceste. Promet bo v dopoldanskem času do konca ogleda in odprave posledic požara na tem delu oviran. Vse voznike pozivamo k previdni vožnji in upoštevanju postavljene prometne signalizacije.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 14.30 se je na cesti med Medvodami in Mednim zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil in voznik tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila, ki je vozil v smeri Ljubljane zapeljal na nasprotno stran ceste in oplazil vozilo voznice, je pripeljalo nasproti. Vozilo voznice je po trčenju odbilo še v ograjo, voznik pa je za tem trčil še v zadnji del tovornega vozila, ki se je ustavilo pred njim zaradi razmer v prometu. Pri tem sta se voznika osebnih vozil lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 8. uro se je na Cankarjevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.