urednistvo@preteklih24.si

Z mopedom trčil v otroka

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 150 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 54 nanašalo na kriminaliteto, 35 na javni red in mir, ter 41 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 13 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V okolici Domžal je neznani storilec vlomil v prostore delavnice prostore in več kosov električnega orodja. Podjetje je oškodoval za okoli 800 evrov.

V centru Ljubljane so obravnavali vlom v poslovne objekte, od koder je bil odtujena prenosni računalnik. Družba je bil oškodovana za okoli 300 evrov.

V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili denar in pijače. Povzročili so za okoli 1.000 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 16. ure se je na cesti Zgornje Loke – Blagovica zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena peška-otrok in voznik mopeda. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilne hoje peške po vozišču, zaradi česar je v njo trčil voznik neregistriranega mopeda. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9.30 se je na Prešernovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena peška in kolesar. Po do sedaj zbranih obvestilih je peška nepravilno prečkala kolesarsko stezo in je v njo trčil kolesar, ki je pripeljal po njej. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.