urednistvo@preteklih24.si

Postojna: Mamo in hčer na prehodu za pešce zbil osebni avto in s kraja pobegnil

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 103 klice. Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini in 1 ponarejanje listin, zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije.


Fotografija je simbolična

V Postojni so policisti preverili zapuščeno vozilo, osebni avtomobil Fiat 500X, reg. FA681NY (I). Ugotovili so, da je bilo ukradeno v Italiji. Poteka zbiranje informacij.

V Luciji so ugotovili, da je moški parkiral osebni avto na mestu za invalide, nameščeno pa je imel fotokopijo parkirne karte za invalide, izdano na drugo ime. Sledi kazenska ovadba.

Policisti so v Kopru 18-letniku zasegli moped, ker presega dovoljeno konstrukcijsko hitrost. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 19.08 so policisti bili obveščeni, da je v Postojni mamo in hčer na prehodu za pešce zbil osebni avto modre barve, ki je po trčenju odpeljal. Obe sta odšli lažje poškodovani na pregled v zdravstveni dom. Voznika policisti še iščejo.

V Prestranku so ob 6.50 ustavili domačina, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,98 mg/l. Odrejeno je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Iščejo lastnika kolesa

Policisti PP Izola so 3. 1. 2022 ob 22.40 uri imeli v postopku državljana Italije, ki je imel v posesti kolo, za katero obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da ga je pred tem odtujil nekje na območju Izole. Kolo mu je bilo zaseženo in se hrani na PP Izola. Gre za starejše žensko mestno kolo znamke Biria, z ravnim krmilom in zvoncem, črnim sedežem, z nameščeno nakupovalno košarico. Lastnika prosijo, da se zglasi na Policijski postaji Izola.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 27 ilegalnih prehodov državne meje: pri Rakitovcu 6 državljanov Afganistana, na Krvavem potoku 3 državljane Indije, pri Zazidu 3 državljane Irana, na Rakitovcu 15 državljanov Afganistana.