urednistvo@preteklih24.si

Moški v lokalu gosta spodbujal k pretepu, policisti so ga pridržali

Včeraj, 3. januarja dopoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila znamke BMW v Novi Gorici.


Fotografija je simbolična

Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec tekom noči na parkirnem prostoru pred enim od
stanovanjskih blokov s pomočjo neznanega ostrega predmeta poškodoval oz. podrsal lak na celotnem vozilu, na prednjih desnih vratih pa naredil manjšo vdolbino. Po storjenem kaznivem dejanju je nepridiprav s kraja odšel neznano kam. Okoliščine kaznivega dejanja novogoriški policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gor8ic.

Neznanec se v Goriških Brdih znesel nad prenosnim straniščem

Danes, 4. januarja dopoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari v naselju Dobrovo (Občina Brda). Po sedanjih ugotovitvah je neznanec na gradbišču v omenjenem naselju poškodoval prenosni WC (stranišče) na škodo ene od gospodarskih družb. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kršitev javnega reda in miru na Goriškem

Včeraj, 3. januarja v popoldanskih urah, so policisti PP Nova Gorica obravnavali kršitev javnega reda in miru v enem od gostinskih lokalov na Goriškem, kjer je javni red in mir kršil eden od gostov lokala. Slednji je drugega gosta spodbujal k pretepu in pri njem povzročil občutek strahu, ogroženosti in ponižanosti. Kršitelj se tudi ob prihodu policistov Policijske postaje Nova Gorica na kraj ni hotel pomiriti in ni upošteval zakonitih ukazov policistov naj s kršitvijo preneha oz. je s kršitvijo nadaljeval (kršitev prvega odstavka 22. člena ZJRM-1). V nadaljevanju postopka je kršitelj ob odhodu iz omenjenega lokala odrinil policista, zato so bila zoper kršitelja uporabljena prisilna sredstva in odrejeno pridržanje v policijskih prostorih (pridržanje osebe pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi, kršitev 109. člena ZP-1). Prav tako se je kršitelj ves čas postopka nedostojno vedel do policistov (kršitev drugega odstavka 7. člena ZJRM-1). Kršitelju bo zaradi kršitev določb Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Delovni nezgodi na Cerkljanskem….

Včeraj, 3. januarja ob 12.48 uri, so policiste PP Idrija obvestilo o delovni nezgodi v eni od gospodarskih družb na območju naselja Cerkno, kjer se je poškodoval 51–letni delavec (poškodba prsta na roki). Poškodovanega delavca so po nezgodi odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. O nezgodi je Policija poleg pristojnih pravosodnih organov (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici) obvestila tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo. Idrijski policisti so glede na sedanje ugotovitve tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

….in na Goriškem

Včeraj, 3. januarja nekaj minut po 20. uri, je bila Policija s strani Regijskega centra za obveščanje Nova Gorica obveščena, da se je v enem od podjetij v Šempetru pri Gorici med delom 27-letna poškodovala delavka (poškodba roke). Kasneje so jo zdravniško oskrbeli v šempetrski bolnišnici, o nezgodi je Policija obvestila tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo. Policisti PP Nova Gorica so tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Povoženje divjadi

Včeraj, 3. januarja ob 20.37 uri, so policisti bili obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila izven naselja Kromberk, na regionalni cesti med Ajševico in Novo Gorico, povozila divjad (divji prašič). Slednji je med vožnjo z njene desne strani na vozišče pritekla čreda divjih prašičev in pri tem s prednjim levim delo vozila zadela večjega divjega prašiča. Omenjena divjad je po trku z avtomobilom na kraju poginila, kasneje je za kadaver živali poskrbel higienik. Na vozilu je nastala materialna škoda. Prometni policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.