urednistvo@preteklih24.si

Zaradi vožnje preblizu roba zapeljala s ceste in trčila v skalo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 100 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 25 nanašalo na kriminaliteto, 38 na javni red in mir, ter 26 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 4 tatvine, 2 vloma in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 5 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 9 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

Na Celovški cesti v Ljubljani je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil kozmetične izdelke in denar. Podjetje je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 12.30 se je v Dolu pri Borovnici zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu roba zapeljala s ceste in trčila v skalo. Pri tem se je lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.