urednistvo@preteklih24.si

Policist stekel v goreči objekt, da bi rešil otroka

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 116 primerih in na številko 113 prejeli 392 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana in 10 prometnih nesreč v katerih je nastala premoženjska škoda.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma, dve ponarejanji listin, pet poškodovanj tuje stvari ter po eno tatvine in prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti posredovali 26-krat in pridržali eno osebo.

31. 12. 2021

V Kopru je neznani storilec s silo telesa vlomil v lokal iz katerega je ukradel nekaj hrane, natakarsko denarnico s 100 EUR gotovine in škatlico s kovanci. Lastniku je povzročil za 350 EUR škode.

V okolici Kopra je neznani storilec vlomil v hišo in iz nje ukradel 6000 evrov, 500 HRK in 400 DIN.

V Ankaranu so okoli 22.25 ure neznanci na lesenem pomolu spuščali rakete in metali petarde. Po odhodu s kraja je na lesenem pomolu začelo tleti, posledično pa je na njem nastala večja luknja. Nastalo je za približno 500 eur škode.

V Portorožu so policisti 14-letniku zasegli 138 kosov različnih pirotehničnih izdelkov – petard in bodo zoper njega napisali obdolžilni predlog.

Policisti so 52-letnemu državljanu Italije zasegli 3 zavitke alu folije z belo prašnato snovjo, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Prav tako so 40-letnemu občanu doma iz Kopra zasegli injekcijsko brizgalko z neznano tekočino, za katero obstaja sum, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi obeh zasegov, bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Nekaj minut po 19.00 uri je zagorela trava na pobočju Nanosa. Policisti so ugotovili, da je 44-letni moški iz Postojne približno 300 do 400 metrov pod vrhom Nanosa odvrgel eno petardo, pri čemer se je vnela trava, nadalje pa se je požar razširil po celotni podnanoški površini. Moški je o požaru obvestil ReCO Postojna, ki je aktiviral več gasilskih društev, ki so požar pogasili. Policisti bodo zoper moškega napisali predlog drugemu prekrškovnemu organu in sicer Inšpektoratu RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

1. 1. 2022

Ob 9.43 uri je ReCO Koper obvestil OKC PU Koper, da je na poti na Slavnik 100 m od vasi Podgorje klical pomoč pohodnik, ki je imel vse znake infarkta. ReCO Koper je na kraj napotil reševalce, OKC pa mešano patruljo policista in dveh pripadnikov slovenske vojske. Ti so ob prihodu na kraj ugotovili, da je oseba neodzivna. Policist je stekel v vas Podgorje po defibrilator, s katerim so nato skupaj s pripadnikoma slovenske vojske uspešno oživeli 52-letnega moškega. Na kraju so bili tudi gasilci, ki so moškega odnesli z nosili do reševalnega vozila, kjer ga je prevzela zdravnica in reševalci.

V Izoli je neznani storilec s pirotehničnim sredstvom – Cobra 7 poškodoval tri vozila. Policisti zadevo obravnavajo zadevo kot kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

Policisti so ob 08.09 uri posredovali pred hotelom v Kozini, kjer je pijan 31-letni moški iz Kopra kršil JRM. Omenjeni je s kršitvijo nadaljeval tudi ob prihodu policistov. Ker je kljub ukazu policistov, da s kršitvijo preneha, s kršitvijo nadaljeval, so policisti zanj odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

Ob 20.45 je ReCO Postojna obvestil OKC PU Koper, da na Postojnski cesti v Pivki gori stanovanjska hiša. Na kraj so bili poslani policisti in gasilci, ki so požar pogasili. Ker je bila ob klicu podana informacija, da naj bi bil v hiši otrok, je policist PP Postojna stekel v goreč objekt in ga pregledal. Na srečo v objektu ni bilo nikogar, policist pa se je pri tem nadihal dima. Prav tako se je dima nadihala 48-letna stanovalka hiše, oba pa sta bila z reševalnim vozilom odpeljana najprej na urgenco ZD Postojna, nato pa v klinični center v Ljubljano. Policist je bil ponoči odpuščen in je nadaljeval s službo v patrulji. V nedeljo je bil opravljen ogled kraja požara, s katerim so bili izključeni znaki kaznivega dejanja. V požaru je nastalo za okoli 80.000 eur škode, vse okoliščine požara pa policisti še ugotavljajo.

2. 1. 2022

Ob 17.30 so imeli na vstopu v državo policisti na MP Sočerga v postopku 48 in 42-letna občana doma iz Grosuplja, katera sta pri kontroli pokazala ponarejeni potrdili o prebolelosti Covid-19. Listini so policisti zasegli, zoper oba bo napisana kazenska ovadba.

Malo po 22.00 uri so policisti v Portorožu ustavili 70-letnega voznika OA doma iz Trbovelj, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,74 mg/l alkohola. Za voznika je bilo odrejeno pridržanje, zanj sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 47 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. 4 drž. Afganistana, 4 drž. Kube, ter po en drž. Pakistana in Irana so v postopku zaprosilo za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljano, ostali tujci pa so že ali pa še bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

V soboto so policisti v Kozini ustavili OA, ki ga je vozil 30-letni drž. Ukrajine z urejenim prebivališčem v Sloveniji. Policisti so ugotovili, da prevaža štiri državljane Afganistana, ki so v državo vstopili na nedovoljen način. Vsi ilegalci so zaprosili za azil, policisti bodo na DT napisali kazensko ovadbo za KD prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.