urednistvo@preteklih24.si

Novogoriški policisti imeli polne roke dela z vinjenimi vozniki in vlomi

Včeraj, 2. januarja ob 19.27 uri, so policisti bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Kromberku (Mestna občina Nova Gorica).


Fotografija je simbolična

Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec včeraj vlomil skozi vhodna vrata objekta in pregledal notranje prostore. Kasneje je nepridiprav objekt zapustil ne da bi si karkoli prilastil. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica včeraj, 2. januarja ob 21. uri, obravnavali vlom v eno od stanovanjskih hiš v Kromberku pri Novi Gorici v času odsotnosti stanovalcev. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec tekom včerajšnjega dneva vlomil in nato v notranjih prostorov objekta našel in odtujil gotovino in zlatnino. Po dejanju je storilec kraj zapustil in z ukradenimi predmeti odšel neznano kam. S tem dejanjem je bila oškodovancem povzročena večja materialna škoda. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec se je v Vogrskem znesel nad parkiranim avtomobilom

Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 1. januarja dopoldne, obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila na dvorišču stanovanjske hiše v naselju Vogrsko. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec konec minulega tedna z neznanim predmetom poškodoval lak na desnih prednjih vratih avtomobila in
po kaznivem dejanju kraj zapustil neznano kam. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (poškodovanje tuje stvari, po 220. členu KZ-1), zato bodo novogoriški policisti o vseh ugotovljenih dejstvih nezakonitega ravnanja s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec si je na bencinskem servisu v Mirnu prilastil mobilni telefon

V soboto, 1. januarja ob 16.28 uri, je bila Policija obveščena o tatvini mobilnega telefona na bencinskem servisu v naselju Miren. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v soboto popoldne na omenjenem bencinskem servisu pristopil do prodajnega okenca in si protipravno prilastil pozabljen mobilni telefon (v ovitku je bil še osebni dokument in nekaj gotovine), kjer ga je predhodno odložila in nato pozabila oškodovanka. Slednja je to kmalu zatem ugotovila in se že po nekaj minutah vrnila na omenjeni kraj, vendar mobilnega aparata znamke Redmi Note 9 Pro tam ni bilo več. Policisti PP Nova Gorica obravnavani primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja Zatajitev (po 208. členu KZ-1) in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Varnost v cestnem prometu

Iz prometa izločili voznika zaradi vožnje pod vplivom alkohola

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so v soboto, 1. januarja nekaj pred 20. uro, v Kromberku pri Novi Gorici ustavili in kontrolirali 40–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil voznik krepko pod vplivom alkohola (0,86 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so policisti PP Ajdovščina v petek, 31. decembra v popoldanskih urah, na območju Ajdovščine (ajdovska obvoznica) ustavili in kontrolirali 32–letnega voznika osebnega avtomobila in tudi njemu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0.60 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Tudi njemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113a. členu ZP-1), zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa bo zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.