urednistvo@preteklih24.si

Celjski policisti v domu za starejše obravnavajo poskus umora

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 718 klicev občanov. 150 klicev je bilo interventnih, 5 nujnih.


Fotografija je simbolična

30 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih zadev in tujcev, 55 s področja prometne varnosti in 54 s področja javnega reda in miru.

V poplavi lepih želja, o mirnem in zadovoljnem začetku novega leta, sta dogajanje na našem območju zaznamovala poskus uboja in poskus umora.

Danes ponoči so policisti v enem od domov upokojencev na območju Policijske uprave Celje obravnavali poskus umora. 64-letni stanovalec je z nožem poškodoval 71-letnega sostanovalca. Storilca so policisti na kraju prijeli in mu odredili pridržanje. 71-letni oškodovanec je hudo poškodovan, po prvih podatkih ni v smrtni nevarnosti. V omenjenem primeru zbiramo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja poskus umora.

V zadnjih treh dneh so policisti na celjskem območju obravnavali tudi tri sume storitve kaznivih dejanj nasilja v družini. Osumljene bomo kazensko ovadili, izrekli so policisti jim tudi ukrepe prepovedi približevanja žrtvam nasilja. V lanskem letu so policisti ukrepe prepovedi približevanja žrtvam nasilja, izrekli 260 nasilnežem.

V petek, nekaj pred 13. uro, so policisti na glavni cesti v naselju Brezno obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba hudo poškodovala, ena pa lažje. Prometno nesrečo je povzročil 31-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Maribora proti Dravogradu. V naselju Brezno, je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, zapeljal s ceste. Vozilo je zdrsnilo do struge potoka in trčilo v kamnito škarpo. V prometni nesreči se je huje poškodovala 33-letna sopotnica, dveletna deklica, ki je bila pravilno pripeta v otroškem sedežu, se je v trčenju lažje poškodovala. Povzročitelja bomo kazensko ovadili.

V dopoldanskih urah je v Velenju, kolesar, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo in po površini, ki ni namenjena kolesarjem, trčil v otroški voziček in peško. Voziček se je prevrnil pri čemer je otrok padel iz vozička. Na srečo se otrok pri padcu ni poškodoval. V trčenju je bila lažje poškodovana mati otroka. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

V petek so policisti bili obveščeni še, da je v roku zadnjega meseca, neznani storilec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo na Kopitarjevi ulici v Celju. Ukradel je več slik, tri vodovodne armature in dve vratni kljuki.

Včeraj so policisti bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Križevcu, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice. Storilec je z mize v sobi ukradel nekaj gotovine. Škodo je lastniku povzročil še s poškodovanjem vrat.