urednistvo@preteklih24.si

Kronika ljubljanskih policistov

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 312 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 83 nanašalo na kriminaliteto, 132 na javni red in mir, ter 77 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 24 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 22 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 16 krat na javnem kraju in 18 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil otroško kolo BTWIN in moped znamke YIYING. Lastnika je oškodoval za skupno okoli 700 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo X-Fact, modre barve. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

V Kamniku je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denar. Povzročeno je bilo za okoli 1.000 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

V petek, okoli 16. ure se je na Peruzzijev ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozilo, ki se je pred njim ustavilo pri rdeči luči.. Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.