urednistvo@preteklih24.si

Kranjska Gora: Zaradi uporabe pirotehnike nastal prepir in pretep med več osebami

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 7 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, lahke telesne poškodbe in poškodovanje tuje stvari.


Fotografija je simbolična

Policisti so v enem primeru zasegli prepovedano drogo.

V še devetih primerih so policisti posredovali zaradi pirotehnike.

Dogodki:

Radovljiški gorski reševalci so ponoči na območju Valvasorjevega doma pod Stolom posredovali zaradi lažje poškodbe noge pri planincu.

Javni red

Gorenjski policisti so včeraj 7krat posredovali na javnem kraju, in sicer zaradi spora med osebama, alkohola, nedostojnega in drznega vedenja ter glasne glasbe. V petih primerih je šlo še za kršitve v zasebnih prostorih zaradi prepirov, alkohola in glasne glasbe.

Zaradi pirotehnike pa so policisti posredovali v devetih primerih, in sicer je že ob 13:40 na Jesenicah zaradi pirotehnike zagorel in pogorel zabojnik za smeri. Škoda zaradi pirotehnike je bila povzročena tudi na objektu v Šenčurju in na zabojniku v Kranju. Policisti še vodijo postopke.

V Kranjski Gori pa je zaradi uporabe pirotehnike nastal prepir in pretep med več osebami. Proti moškemu je domnevno iz smeri skupine več odraslih oseb najprej padel pirotehnični izdelek, ki ga je ta pobral in želel odvreči stran, vendar ga mu je pri tem razneslo v roki. Zato je glede na zbrana obvestila prišlo do pretepa. Trije udeleženci so bili lažje poškodovani. Zaradi pirotehnike je moški zdravniško pomoč iskal sam, trem drugim pa je bila nudena prva pomoč. Policisti v zadevi še vodijo postopek in zbirajo obvestila.

Moteča uporaba pirotehnike pa je bila prijavljena v Kranju (trije primeri), Sebenjah pri Tržiču in Mojstrani. Zadnja prijava zaradi rabe pirotehnike je bila sprejeta ob 00:05 uri, in sicer za primer v Kranjski Gori.

Promet

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Na Jesenicah je voznik včeraj dopoldan trčil in peško. Okoliščine kažejo, da jo je pri zavijanju spregledal zaradi sončne bleščavosti, vanjo trčil in jo poškodoval. Proti povzročitelju poteka postopek.

Kriminaliteta

V Kranjski Gori so policisti obravnavali tatvino denarja iz denarnice v gostinskem obratu. V Voklem je bilo prijavljeno poškodovanje kmetijskega zemljišča zaradi vožnje neznanca z vozilom, v Kranju pa še en požar na zabojniku.