urednistvo@preteklih24.si

Zaradi preprodaje drog odrejen pripor za 46-letnega Pirančana

Policisti Policijske postaje Piran so v mesecu oktobru ugotovili razloge za sum storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. odstavku 186. členu Kazenskega zakonika, storitve katerega je bil osumljen 46-letnik iz Pirana.


Fotografija je simbolična

V dvomesečni preiskavi so policisti ugotovili, da se je osumljenec vsakodnevno ukvarjal s prodajo prepovedane droge kokain. V času od 8. 9. 2021 do 22. 10. 2021 je osumljeni tako izvršil najmanj 18 preprodaj prepovedane droge kokain. Decembra so policisti osumljencu odvzeli prostost in pri njemu na podlagi izdane odredbe Okrožnega sodišča v Kopru, opravili hišno in osebno preiskavo. V postopku so policisti našli in zasegli prepovedano drogo kokain in pripomočke za preprodajo prepovedanih drog.

Osumljenec je bil s kazensko ovadbo za skupno izvršenih 19 kaznivih dejanj preprodaje prepovedanih drog priveden pred preiskovalno sodnico, ki je zanj odredila pripor.

Za kaznivo dejanje Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog je sicer predvidena kazen zapora od enega do desetih let.