urednistvo@preteklih24.si

Trije moški nasilno vdrli v stanovanje in oropali občanko

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 6 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 10 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina.


Fotografija je simbolična

Dogodki:

Na območju Tržiča je pirotehnika poškodovala okno na stavbi občana. Nanj je padla raketa. Zaradi rabe pirotehnike so policisti sprejeli še štiri druge prijave. Pozivajo k zadržanosti pri rabi pirotehnike, zakonitim ravnanjem in odgovornemu početju, v katerem se ne povzroča vznemirjanja in škode.

Na območju Hruškega vrha so gorski reševalci in helikopter Slovenske vojske včeraj rešili obnemoglega turnega smučarja. Poškodovan ni bil.

Škofjeloški policisti so obravnavali požar na gospodinjskem aparatu v zasebnem prostoru, ki je pogorel. Druga škoda ni nastala.

Včeraj so policisti obravnavali tri smučarske nesreče in en dogodek. V vseh treh primerih nesreč gre za samoudeležbo in padce med smučanjem. V dogodku pa je sprehajalca ob smučišču zadela blazina, s
katero so se domnevno spuščale tri uporabnice. Po dogodku so s kraja odšle. Mladoletnik se je po podatkih policije lažje poškodoval.

Divjad je bila povožena na Lancovem.

Kriminaliteta

Na Zlatem Polju je neznani storilec odtujil odložene stvari občana, ki jih je ta pustil pred poslovnim objektom.

Preiskava roparske tatvine

Kriminalisti pa so s privedbami zaključili preiskavo roparske tatvine z začetka tega tedna. Kaznivega dejanja so utemeljeno osumljene tri osebe. Za dva osumljenca je bil odrejen pripor. V dejanju sta dva storilca v ponedeljek dopoldan nasilno vstopila v stanovanje občanke in medtem, ko jo je eden zadrževal na tleh, je drugi iskal vredne stvari. Odtujen je bil manjši znesek denarja. Po klicih na pomoč, so enega osumljenca med izvrševanjem kaznivega dejanja do prihoda policije zadržali drugi stanovalci, drugi osumljenec pa je s kraja pobegnil in je bil s še tretjim sodelujočim kasneje izsleden in obravnavan.