urednistvo@preteklih24.si

Nepridiprav na Belem križu v bankomat vrgel pirotehnično in ga poškodoval

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 169 klicev.


Fotografija je simbolična

Obravnavali so 2 prometni nesreči z materialno škodo in zasegli eno vozilo.

S področja kriminalitete so obravnavali tatvino in dve poškodovanji tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru je bilo 11 intervencij.

Včeraj ob 6.35 so policisti bili obveščeni o požaru na ostrešju sicer nenaseljene hiše na Ravnjah pri Štjaku. Po končani gasilski intervenciji so policisti z ogledom ugotovili, da je do požara prišlo ob dimniku pri leseni plošči prvega nadstropja, od tam pa se je ogenj razširil na notranjost prostorov in zajel še leseno ostrešje, ki je v celoti pogorelo. V požaru je nastalo za približno 25.000 evrov. Škode. Tuja krivda za nastanek požara je bila z ogledom izključena, zato bodo policisti o dogodku napisali poročilo na državno tožilstvo.

Ob 13.36 so na banki v Ilirski Bistrici, pri štetju dnevnega izkupička enega od podjetij, odkrili ponaredek za 50 evrov. Policisti so bankovec zasegli, kdo ga je vnovčil pa še ugotavljajo. Sledi kazenska ovadba.

Piranski policisti so v Luciji ob 17.14 ustavili 15-letnega voznika skuterja Piaggio Zip 25. Zaradi suma, da je skuter nedovoljeno predelan je bil odrejen izredni tehnični pregled, kjer je bilo ugotovljeno, da je vozilo presegalo največjo konstrukcijsko hitrost (izmerjena je bila hitrost 57 km/h). Skuter je bil mladoletniku zato zasežen, sledi obdolžilni predlog.

Ob 23.45 so koprski prometni policisti v Divači ustavili 38-letno voznico osebnega avtomobila, ki ji je alkotest pokazal rezultat 0,58 mg/l. Voznici je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi obdolžilni predlog.

Neznani storilec je danes ponoči ob 3.41, na Belem križu, v tam postavljen bankomat vrgel pirotehnično sredstvo in ga zaradi močne eksplozije površinsko poškodoval. Policisti so opravili ogled, sledi kazenska ovadba zaradi poškodovanja tuje stvari.

Ilegalne migracije:

V zadnjih 24 urah je bilo na območju PU Koper prijetih 26 ilegalnih prebežnikov; pri Novokračinah so policisti prijeli 2 državljana Kube; pri Prapročah so bili prijeti 4 državljani Nepala; na Rakitovcu pa so policisti ponoči prijeli še skupino 20 državljanov Afganistana.

Postopki s tujci še potekajo.