urednistvo@preteklih24.si

Mladoletnik z motornim kolesom zapeljal v jarek, nato trčil še v betonski kanal

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 30. decembra nekaj po 16. uri, obravnavali prometno nezgodo izven naselja Bilje (Biljenski griči) na nekategorizirani makadamski cesti Bilje – Vrtojba, kjer je bilo najdeno karambolirano osebno vozilo.


Fotografija je simbolična

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik osebnega avtomobila na ravnem delu nekategorizirane makadamske ceste zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal v obcestni jarek, kjer je s prednjim desnim delom vozila trčil v obcestno brežino, zatem pa vozilo zaneslo v levo, kjer je nato s prednjim desnim delom obstalo v levem obcestnem jarku. Na omenjenem vozilu ni bilo registrskih oznak, v notranjosti vozila so bile sprožene zračne blazine. Ko bo pobegli voznik izsleden, bodo prometni policisti zoper njega zaradi kršitve prometne zakonodaje uvedli hitri postopek z odločbo.
Prav tako je bilo v nadaljevanju postopka ugotovljeno, da je bilo omenjeno vozilo pred kratkim ukradeno lastnikom na območju naselja Bilje, prav tako je storilec odvzel obe registrski tablici vozila. Policisti Policijske postaje Nova Gorica bodo po zaključku preiskave navedenega kaznivega dejanja na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči I. kategorije na Idrijskem udeleženi dve osebni vozili

Včeraj, 30. decembra ob 15.24 uri, so policisti PP Idrija obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v Zali, na glavni cesti med Idrijo in Godovičem in v kateri sta bili udeleženi voznika dveh osebnih avtomobilov.
Policisti so na kraju z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 22-letni voznik avtomobila (povzročitelj) peljal iz Godoviča proti Idriji. Med vožnjo na omenjeni relaciji je z vozilom zapeljal v desni nepregledni oster ovinek in zaradi neprilagojene hitrosti glede na stanje in karakteristike vozišča izgubil nadzor nad vozilom. V nepreglednem in ostrem ovinku je na spolzkem in mokrem vozišču je njegovo vozilo zdrselo na levo smerno vozišče, v tistem trenutku pa je iz nasprotne smeri pravilno po desnem smernem vozišču pripeljala 58-letna voznica avtomobila. Kljub temu, da se je voznica z vozilom umikala skrajno desno in zavirala, trčenja z drugim vozilom ni mogla preprečiti. Voznik avtomobila je s prednjim levim delom svojega vozila bočno trčil v zadnji levi del njenega avtomobila. V prometni nesreči nihče od udeleženih voznikov ni bil telesno poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP) je bil 22–letnemu povzročitelju nezgode izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči II. kategorije na Ajdovskem lažje poškodovan mladoletni voznik motornega kolesa

Včeraj, 30. decembra popoldne, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije na območju Cola, kjer je z motornim kolesom padel in se poškodoval mladoletnik. Ugotovljeno je bilo, da je mladoletni voznik motornega kolesa ob 15.50 uri vozil po regionalni cesti iz Cola proti Ajdovščini. Ko je z motornim kolesom pripeljal do preglednega levega ovinka je zaradi hitrosti vožnje izgubil nadzor nad vozilom in posledično zapeljal v desno, kjer je najprej trčil v obcestni jarek, nato pa po dobrih dvajsetih metrih še v betonski kanal za odvodnjavanje meteorne vode in se zvrnil z motornim kolesom. V prometni nezgodi je bil mladoletnik predvidoma lažje poškodovan, med vožnjo je uporabljal zaščitno motoristično čelado. Kasneje mu je bila nudena zdravniška pomoč v ZD Ajdovščina, nato pa je bil napoten na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo zoper mladoletnika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče zaradi kršitve določb Zakona o pravilih cestnega prometa (hitrost vožnje, kršitev 45. člena ZPrCP).

Policisti iz prometa izločili voznike avtomobilov zaradi vožnje pod vplivom alkohola

Prometni policisti so včeraj, 30. decembra okoli 21. ure, v Ajševici (Mestna občina Nova Gorica) ustavili in kontrolirali 38–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0,71 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113a. členu ZP-1), zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prometni policisti so danes, 31. decembra ob 00.35 uri, v naselju Poreče (Občina Vipava) ustavili in kontrolirali 49–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus
alkoholiziranosti. Tudi njemu je rezultat odrejenega preizkusa pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0,79 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113a. členu ZP-1), čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Danes, 31. decembra ob 6.37 uri, so policisti bili obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila med vožnjo na glavni cesti za naseljem Žaga (Občina Bovec) povozila srno, ki je tik pred trkom skočila na vozišče. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala majhna poškodba, za divjad (po trku z vozilom je bila še živa) je kasneje poskrbel član tamkajšnje lovske družine. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti PP Bovec odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.