urednistvo@preteklih24.si

Ljubljanski policisti obravnavali 13 tatvin in 3 vlome

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 152 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 39 nanašalo na kriminaliteto, 58 na javni red in mir, ter 42 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 3 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 1 primer poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana)in 8 krat v zasebnem prostoru )ena oseba je bila pridržana).

Med 30. 12. 2021, od 6. ure in 31. 12. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Viča je bilo vlomljeno v objekt, od koder je bila odtujena hrana. Škoda znaša okoli 10 evrov.

Prometna varnost

Včeraj, okoli 12. ure je na Šubičevi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Nesrečo je povzročil voznik, ki je na prehodu za pešce izsilil prednost peški. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.