urednistvo@preteklih24.si

Zaradi spora v stanovanju posredovali policisti, ženska prejela plačilni nalog

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 70 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 176 klicev.


Fotografija je simbolična

Obravnavali so 4 prometne nesreče z materialno škodo in 2 z lahkimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini, vlom in 4 poškodovanja tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru je bilo 9 intervencij.

V zadnjih treh dneh je neznani storilec v Truškah vlomil v kamnito hišo. Policisti so na kraju opravili ogled in ugotovili, da storilec iz notranjosti ni odtujil ničesar, je pa na objektu povzročil za približno 500 evrov škode. Sledi kazenska ovadba.

Ob 12.20 so koprski policisti zaradi spora posredovali v zasebnem stanovanju. Zaradi kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru so 55-letni ženski izdali plačilni nalog.

Občanka je v Cereju našla slovensko osebno izkaznico, ki so jo policisti prevzeli in jo vrnili lastnici.

Ob 17.09 so piranski policisti na Fizinah ustavili 51-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,58 mg/l. Moškemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ob 18.41 je pri Ostrovici prišlo do prometne nesreče s samoudeležbo. Policisti so na kraju ugotovili, da je 56-letnik voznik osebnega avtomobila, zaradi goste megle zapeljal izven vozišča, se z vozilom prevrnil na bok in se pri tem lažje telesno poškodoval. Alkotest je vozniku pokazal rezultat 0.00 mg/l. Moški je bil odpeljan na preventivni pregled v bolnišnico, izdan pa mu je bil plačilni nalog.

Ob 19.47 je neznanec v Bertokih, v plastični zabojnik za odpadke odvrgel pirotehnično sredstvo in ga s tem poškodoval. Ob 22.25 pa je storilec nastavil pirotehnično sredstvo pred vrata poslovnega prostora na Škofijah, kjer je zaradi eksplozije nastalo za približno 5.000 evrov škode. V obeh primerih je bil opravljen ogled, za storilcema pa policisti še poizvedujejo. Zoper oba sledi kazenska ovadba zaradi poškodovanja tuje stvari.

Ob 23.16 so policisti v Hraščah ustavili 46-letnega voznika, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,81 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije:

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Koper obravnavali 9 ilegalnih prebežnikov, ki so nezakonito prestopili državno mejo; pri Brežcu so prijeli skupino 5 državljanov Turčije; pri Kubedu pa so bili prijeti 2 državljana Pakistana, državljan Afganistana in državljan Pakistana.

Zoper tujce postopki še potekajo.