urednistvo@preteklih24.si

Na delavca pri podiranju drevesa padlo podrto drevo in ga poškodovalo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 163 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 46 nanašalo na kriminaliteto, 41 na javni red in mir, ter 56 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini kjer pa zbiranje obvestil še poteka.

Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 29. 12. 2021, od 6. ure in 30. 12. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Ivančni Gorici je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder je bila odtujena pirotehnika. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bili odtujeni tobačni izdelki. Škoda znaša okoli 7000 evrov.

Delovna nesreča:

Včeraj, okoli 13.30 so policisti bili obveščeni, da je na območju Šiške prišlo do delovne nesreče v gozdu. Ugotovljeno je bilo, da je na delavca pri podiranju drevesa padlo podrto drevo in ga poškodovalo. V nesreči se je huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost

Včeraj, nekaj pred 20. uro je v križišču Zaloške in Kanonijeve ulice prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve voznici osebnih vozil. Nesrečo je povzročila voznica, ki je v križišču drugi odvzela prednost. Povzročiteljica se je lažje poškodovala, v vozilu druge voznice pa se je sopotnica huje poškodovala, en sopotnik pa lažje. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po vseh znanih okoliščinah ustrezno ukrepali.

Včeraj, okoli 20. ure je v Trzinu prišlo do prometne nesreče v kateri je bila samoudeležena voznica električnega skiroja. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča in pod vplivom alkohola (1,04 mg/l) je izgubila ravnotežje in padla. V nesreči se je lažje poškodovala. Policisti ji bodo izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 11. ure je v križišču Brnčičeve in Štajerske ceste prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik in voznica osebnega vozila. Nesrečo je povzročil voznik, ki je zaenkrat iz neznanega razlog zapeljal čez robnik in trčil v voznico, ki je z vozilom stala na priključku iz Šlandrove ceste. Po trčenju je vozilo voznice odbilo še v varnostno ograjo. Oba voznika sta v nesreči zadobila lažje poškodbe in sta bila s kraja odpeljana z reševalnim vozilom. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.