urednistvo@preteklih24.si

Zaradi neprilagojene hitrosti trčila v ograjo in zapeljala v jarek

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 176 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 38 nanašalo na kriminaliteto, 65 na javni red in mir, ter 52 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 18 krat na javnem kraju in 15 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.300 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Olimpija. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Policisti so na območju Bežigrada obravnavali vlom v pisarno, od koder je bil odtujen prenosni računalnik in gotovina, lastnik pa je bil oškodovan za okoli 2.000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, koli 13. ure se je na cesti v naselju Podhruška zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste, trčila v ograjo in zapeljala v jarek. Pri tem sta se voznica in potnica lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek.