urednistvo@preteklih24.si

Policisti našli dve kolesi in zasegli pirotehniko

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 119 klicev. Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 1 tatvino, zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij.


FOTO: PU Koper

V Piranu so policisti opravili hišno preiskavo pri osumljencu kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. Zasegli so mu več različnih tablet in elektronsko digitalno tehtnico. Sledi mu kazenska ovadba.

V Sežani so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe popoldan 21-letnemu domačinu zasegli več pirotehničnih sredstev (338 kosov), sledi odločba v hitrem postopku.

V Kopru je ponoči nekdo vlomil v trgovino in ukradel nekaj artiklov.

Poostren nadzor v cestnem prometu – PROMIL

Policisti so na območju PU Koper ustavili in kontrolirali 94 voznikov, v 4 primerih je bil preizkus alkoholiziranosti pozitiven, v 2 primerih sledi obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom prepovedanih drog.

– Zvečer so v Kopru ustavili 37-letno voznico, pri kateri je bil opravljen test za prepoznavo simptomov na mamila, ki je bil pozitivna na kokain. Strokovni pregled je odklonila, v postopku pa so ji zasegli še manjšo
količino bele prašnate snovi. Sledi ji obdolžilni predlog.

– Ob 21.50 so v Luciji ustavili 43-letnega voznika mopeda. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1,05 mg/l. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

– Ob 22.30 so prometni policisti pri Razdrtem ustavili 56-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Madžarske. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,92 mg/l. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

– Ob 23. uri so na Kampelu ustavili 46-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,75 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

– Ob 0.30 so v Dekanih kontrolirali 17-letnega voznika motornega kolesa. Hitri test je bil pozitiven na kanabis, strokovni pregled je odklonil. Sledi mu obdolžilni predlog..

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24ih urah obravnavali 5 ilegalnih prehodov državne meje, in sicer pri Podpeči 5 državljanov Afganistana.

Najdeni kolesi

26. decembra je občan v Razdrtem našel dve zapuščeni kolesi, in sicer:
– kolo znamke Scott Voltage, temno sive barve in
– kolo znamke Miles, Toscana, rdeče barve.

Lastnik se lahko z dokazilom o lastništvu kolesa zglasi na Policijski


FOTO: PU Koper