urednistvo@preteklih24.si

Policisti mladoletnikom zasegli pirotehnične izdelke in prepovedano konopljo

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so pred nekaj dnevi oz. 24. decembra 2021 na Goriškem izvedli načrtovan poostren nadzor glede preprečevanja nepremišljene, neprevidne in objestne uporabe pirotehničnih izdelkov v času božično-novoletnih praznikov.


Fotografija je simbolična

Poostren nadzor nad nepravilno uporabo pirotehničnih izdelkov je potekal v mestnih središčih na
območju Nove Gorice, Solkana in Šempetra pri Gorici oz. na tistih lokacijah, kjer je v preteklosti pogosto prihajalo do uporabe pirotehničnih izdelkov, predvsem s strani mlajših oseb.

Novogoriški policisti so v sklopu poostrenega nadzora v dopoldanskih urah 2 mladoletnima kršiteljema zasegli skupno 90 različnih pirotehničnih izdelkov. Zoper oba kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče zaradi kršitve določb Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih (kršitev določil prvega odstavka 48. člena ZEPI). Poleg navedenega so policisti PP Nova Gorica v nadzoru obravnavali tudi kršitev s področja prepovedanih drog in mladoletni osebi v postopku zasegli zeleno posušeno rastlino, za katero so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Zaseženo snov so poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper mladoletnika podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče zaradi kršitve določb Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami (kršitev drugega odstavka 33. člena ZPPPD).