urednistvo@preteklih24.si

Skupina moških prišla v lokal in izzivala goste, nakar je prišlo do pretepa

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 182 klicev. Obravnavali so 4 prometne nesreče z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 3 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 7 intervencij, 6-krat pa so bili obveščeni o kršitvah s pirotehničnimi sredstvi.


Fotografija je simbolična

Popoldan so policisti intervenirali v Ankaranu, kjer je moški pod vplivom alkohola izvajal psihično nasilje nad žensko. Nanjo je kričal in jo žalil, s kršitvami pa ni prenehal niti po prihodu policistov na kraj. Odredili so mu pridržanje in izdali plačilni nalog.

Zvečer so v Portorožu ustavili 67-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,83 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog (po 105/4-4 ZPrCP).

V Kozini je nekdo iz kleti ukradel štiri letne pnevmatike znamke Nexem, vredne 400 evrov.

Ob 22.20 so policisti bili obveščeni, da se v Kopru na Piranski cesti pretepa več oseb. Policisti so na kraju identificirali štiri osebe, eden je bil odpeljan v SB Izola zaradi poškodb. Skupina moških je po prvih informacijah pod vplivom alkohola prišla v lokal in izzivala goste, nakar je prišlo do pretepa. Policisti so dvema odredili pridržanje, ker nista upoštevala ukaza, naj se umirita. Zadeva je še v fazi ugotavljanja okoliščin dogajanja.

Ob 22.20 so v Pivki odvzeli vozniško dovoljenje 27-letni voznici osebnega avtomobila, ker je odklonila strokovni pregled na droge. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 23.25 je pri Tribanu 65-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti z osebnim avtomobilom zapeljala v jarek. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 1,10 mg/l alkohola. Sledi ji obdolžilni predlog.

Nekaj minut čez polnoč pa so v Ilirski Bistrici ustavili 39-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,83 mg/l alkohola. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 18 ilegalnih prehodov državne meje: pri Rakitovcu 3 državljane Maroka, pri Prapročah 7 državljanov Nepala in pri Rakitovcu 8 državljanov Afganistana.