urednistvo@preteklih24.si

Policisti obravnavali prijavo o treh mladoletnikih, ki so obnemogli zaradi pijanosti

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 12 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 3 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in roparska tatvina.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Dogodki:

Včeraj se je na smučišču poškodoval otrok. Padel je sam. Poškodoval si je nogo. Oskrbeli so ga reševalci na smučišču. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.

Radovljiški policisti so obravnavali prijavo moškega, da ga je v stanovanjskem bloku ogovorila ženska in mu rekla, da ji je dolžan 50 evrov, ki naj bi jih njej vzel iz vozila. Tatvina ni bila prijavljena, ženska je kraj zapustila. Obstaja velika verjetnost, da gre za poskus goljufije z navajanjem lažnih okoliščin.

Kranjski policisti so obravnavali prijavo o treh mladoletnikih, ki so na javnem kraju obnemogli zaradi pijanosti. Eden od najstnikov je izgubil tudi zavest. Vse tri so oskrbeli reševalci. Nihče ni življenjsko ogrožen. Z dogodkom bodo policisti seznanili pristojni center za socialno delo.

V gostinskem obratu v okolici Kranja je občan na točilnem pultu pozabil svoje ključe, ki jih je nekdo odtujil. Pozivamo k skrbi za svojo lastnino.

Divjad je bila povožena v Ribnem, na Pokljuki, na cesti proti Ljubelju, pri priključku Kranj vzhod in na Spodnjem Brniku. Pozivamo k previdnosti.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Na območju Tržiča je voznik zaradi neprilagojene hitrosti povzročil trčenje s dvema drugima udeležencema. V enega, ki je na glavni cesti nepravilno zavijal, je trčil od zadaj, tega pa je zatem odbilo še v tretjega udeleženca. Zoper dva udeleženca nesreče sta uvedena prekrškovna postopka.

Roparska tatvina

V Kranju sta dva storilca včeraj dopoldan na domu občanke izvršila roparsko tatvino. Po vdoru v stanovanje jo je eden zadrževal na tleh, drugi pa je iskal vredne stvari. Po klicih na pomoč so prvega
osumljenca do prihoda policije zadržali drugi stanovalci, drugi osumljenec pa je s kraja pobegnil. Glede na zbrana obvestila je bil odtujen manjši znesek denarja. Oškodovanka je bila lažje poškodovana. O kaznivem dejanju kriminalisti še zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Ostala kriminaliteta

V okolici Kranja je neznani storilec iz odklenjene garaže odtujil štirikolesnik, ki je bil kasneje najden na območju Kranja. Na Jesenicah je bilo vlomljeno v trgovino in odtujene cigarete. V Podbrezjah pa je bilo prijavljeno poškodovanje vozila na parkirišču.