urednistvo@preteklih24.si

Na ulici od zadaj pristopil do starejše ženske in ji iz rok iztrgal nakupovalno torbo v kateri je imela denarnico

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 177 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 52 nanašalo na kriminaliteto, 56 na javni red in mir, ter 29 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 10 tatvin, 6 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v dveh primerih nasilja v družini kjer pa zbiranje obvestil še poteka.

Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Med 27. 12. 2021, od 6. ure in 28. 12. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

Na območju Kočevja je bilo vlomljeno v hlev, od koder so bile odtujene ovce. Škoda znaša okoli 600 evrov.

Drzna tatvina:

Včeraj, okoli 17.30 so policisti bili obveščeni, da je v Tacnu prišlo do drzne tatvine. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec na ulici od zadaj pristopil do starejše oškodovanke in ji iz rok iztrgal nakupovalno torbo v kateri je imela denarnico, nato pa s kraja pobegnil. Z dejanjem jo je oškodoval za okoli 250 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil z namenom izsleditve neznanega storilca in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.