urednistvo@preteklih24.si

77-letni voznik tedni dni po prometni nesreči v bolnišnici umrl

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 289 klicev, od tega 85 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 1 primer nedovoljenega prehoda državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 18 kaznivih dejanj,
– 15 prometnih nesreč I. kategorije,
– 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se 3 osebe lažje telesno poškodovale
– 7 povoženj živali,
– 9 prijav kršitev javnega reda in miru, 4 na javnem kraju in 5 v zasebnem prostoru
– 1 vozniku so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil
– 2 osebama je bila izrečena prepoved približevanja

Izpostavljamo:

77-letnik, udeležen v prometni nesreči pred tednom dni, izgubil življenje

22. decembra so policisti vas obvestili o prometni nesreči III. kategorije, v kateri se je huje poškodoval 77-letni voznik osebnega avtomobila med vožnjo v okolici Majšperka (po cesti iz smeri naselja Trnovec proti Sestržam), ko je v blagem ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas in z vozišča ter trčil v zemljo. Vozilo je prevrnilo in obstalo na kolesih. Iz UKC Maribor so nas včeraj obvestili, da je voznik zaradi posledic prometne nesreče umrl v bolnišnici. Gre za 23. smrtno žrtev na cestah PU Maribor (v primerljivem obdobju lani 15).

Ostal brez vozila

Policisti PP Ruše so obravnavali 40-letnega voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja z neregistriranim osebnim avtomobilom, na katerem je imel nameščene različne registrske tablice, ki niso pripadale njegovemu vozilu. Vozilo mu je bilo zaseženo.