urednistvo@preteklih24.si

24-letnik bežal pred policisti, ustavil ga je šele stinger

Minulo nedeljo, v popoldanskem času so policisti policisti na območju Murske Sobote obravnavali 24-letnega voznika, ki je s svojo vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence v prometu.


Fotografija je simbolična

Na znake policistov ni ustavil, temveč je s pospešeno vožnjo kršil cestno prometne predpise (več krat vožnja skozi rdečo luč, vožnja na nasprotni vozni pas). V naselju Polana so policisti uporabili stinger, pred katerim se je voznik ustavil in zapeljal vzvratno, ter trčil v službeno vozilo policije. Voznik je bil s strani policistov obvladan z uporabo prisilnih sredstev.

Med postopkom je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja in, da vozi tehnično neizpravno vozilo na katerem so bile nameščene druge registrske tablice. Vozilo je bilo zaseženo. Hitri test je na kraju pokazal, da je voznik vozil pod vplivom prepovedanih drog. Odrejen je bil strokovni pregled.

Zaradi povzročitve prometne nesreče je bil vozniku izdan plačilni nalog. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.