urednistvo@preteklih24.si

Zaradi preverjanja PCT pogoja udaril uslužbenca in stranko

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel: 15 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 12 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Dogodki:

Na območju Poljč je med letom v krošnji drevesa včeraj za krajši čas obvisel jadralni padalec. Poškodovan ni bil. Rešil se je sam.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali tri otroke, ki so v vozila na cesti metali snežne kepe. Opravljen je bil razgovor s straši.

Na Bledu se je v osebni avtomobil občana sam zaklenil pes. »Pritisnil« je gumb za centralno zaklepanje. Vozilo so odprli gasilci.

Včeraj sta se zgodili dve smučarki nesreči. V eni je smučar z večjo hitrostjo zapeljal preko kupa snega in pri skoku padel na hrbet. Bil je brez čelade. V drugi pa se je smučarka zataknila v palico in padla.

Blejski policisti so včeraj obravnavali tujca, ki je med upravičenim preverjanjem PCT pogoja odrinil in udaril uslužbenca ter še eno stranko, ki mu je želela pomagati. S kraja je potem odšel. Moškega so policisti izsledili, proti njemu uporabili prisilna sredstva in ga privedli v prostore policijske postaje. Proti njemu vodijo postopek.

Škofjeloški policisti so danes ponoči obravnavali prijavo pretepa. Šlo naj bi za 6 oseb. Ugotovljena je bila zabava, na katero je prišel nepovabljen gost. Zato je prišlo do spora. Tri osebe so bile po podatkih policije lažje poškodovane. Postopek še poteka. Ravno tako policisti zbirajo obvestila zaradi suma kršitve covid ukrepov.

Divjad je bila povožena na cesti Škofja Loka – Železniki, Križah in Podkorenu.

Promet

V petek je voznik v predoru Sten na škofjeloški obvoznici trčil avtobus in s kraja odpeljal naprej. Voznik je bil izsleden.

V še eni nesreči v petek pa je voznik na Golniku zaradi kombinacije alkohola (0,86 mg/l) in neprilagojene hitrosti zapeljal na brežino in tam obstal.

V Naklem pa je pijan voznik (0,83 mg/l) včeraj nesrečo povzročil na prometnem otoku. Avtomobil se je tudi prevrnil, vozilo ni bilo registrirano, na njem pa so bile nameščene še tablice drugega vozila. Proti povzročiteljem potekajo prekrškovni postopki.

Kriminaliteta

V Kranju je bilo vlomljeno v skladišče podjetja. V Žabnici pa je neznani storilec, zelo verjetno zaradi uporabe pirotehnike, poškodoval omet na objektu.