urednistvo@preteklih24.si

V nesreči pri delu ugasnilo življenje delavca

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 217 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 46 nanašalo na kriminaliteto, 52 na javni red in mir, ter 102 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 16 tatvin, 3 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 9 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 31 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov je bilo zaseženo vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 9 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 23. 12. 2021, od 6. ure in 24. 12. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bila odtujena smučarska oprema. Skupna škoda znaša okoli 250 evrov.

Delovna nesreča:

Včeraj, nekaj pred 11. uro je v podjetju v Ribnici prišlo do nesreče pri delu. Ugotovljeno je bilo, da je delavec pri upravljanju stroja tega napačno uporabil, pri tem pa ga je kovinski del cevi udaril po glavi. V nesreči je zadobil tako hude poškodbe, da je kljub takojšnji zdravniški pomoči na kraju umrl. Policisti so opravili ogled in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 17.30 je na severni ljubljanski obvoznici pred rondojem Tomačevo v smeri Zadobrove prišlo do naletnega trčenja štirih osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. V nesreči sta se dva voznika lažje poškodovala. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 11. uri je v križišču Chengdujske in Zaloške ceste prišlo do prometne nesreče, ki jo je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročila voznica osebnega vozila. Po trčenju je povzročiteljica drugi voznica pustila osebni dokument in s kraja odšla. Druga udeleženka in njena sopotnica sta se v nesreči lažje poškodovali. Policisti so z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da je povzročiteljica vozila tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper njo izvedli ustrezen ukrep.