urednistvo@preteklih24.si

Policisti PP Ormož v hišni preiskavi zasegli kilogram heroina in druge droge

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 381 klicev, od tega 92 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.


FOTO: PU Maribor

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 12 kaznivih dejanj,
– 15 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometna nesreča II. kategorije, v katerih se je 1 oseba lahko telesno poškodovala
– 5 povoženj živali,
– 12 prijav kršitev javnega reda in miru, 6 na javnem kraju in 6 v zasebnem prostoru

Izpostavljamo:

V hišni preiskavi zasežen tudi 1 kg heroina

Policisti PP Ormož so 22. 12. 2021, na podlagi odredbe za hišno preiskavo, pri 23-letnem osumljencu z območja UE Ormož, opravili hišno preiskavo (na treh naslovih in sicer na območju UE Ormož in UE Ljutomer). Pri tem so policisti zasegli 1 kg prepovedane droge heroin, 5,2 kg prepovedane droge
marihuane in 3.750 evrov v bankovcih, ki so bili pridobljeni s preprodajo prepovedane droge. Moški je osumljen storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po 186. členu KZ-1. Odvzeta mu je bila prostost – 23. 12. 2021 je bil priveden pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča Ptuj, ki je zoper njega odredil pripor.

Zagorelo v Peklu in v Rušah

Včeraj, ob 18.35, so policisti bili obveščeni o požaru na delovnem stroju na območju Pekla pri Mariboru. Po prvih ugotovitvah kaže, da je tuja krivda za požar izključena.

Zgodaj zjutraj, okrog 1.20, pa so policisti bili obveščeni o požaru v Rušah. Požar so pogasili gasilci treh prostovoljnih gasilskih društev. 9 osebnih avtomobilov je bilo v celoti uničenih, ogenj pa se je razširil tudi na poslovni objekt. V skupni vrednosti je tako, po nestrokovni oceni, nastalo za približno 120.000 evrov škode. Kriminalisti PU Maribor so danes pričeli z ogledom in ugotavljanjem vzroka požara ter vseh okoliščin dogodka.

Prijeta večja skupina tujcev

Včeraj so policisti PP Gorišnica na območju Zavrča in Ptuja obravnavali več tujcev, ki so predhodno na nedovoljen način vstopili v Republiko Slovenijo. Med 29 prijetimi tujci je bilo 16 državljanov Gane, 4 državljani Kameruna, 2 Gvineje, 2 Gambije, 2 državljana Toga, 1 državljan Malija, 1 državljan Nigerije, 1 državljan Benina. V postopku so vsi zaprosili za mednarodno zaščito.