urednistvo@preteklih24.si

Pijan povzročil prometno nesrečo in kraj dogodka zapustil z močno poškodovanim vozilom

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 11 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 5 s telesnimi poškodbami; 9 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru.


FOTO: PU Kranj

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili.

Enemu vozniku so prometni policisti včeraj zasegli manjšo količino prepovedane droge. Voznik je bil na prepovedane droge pozitiven tudi na hitrem testu. Iz prometa je bil izločen.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali pet prometnih nesreč s telesnimi poškodbami na dveh lokacijah. Na avtocesti med Brnikom in Vodicami so se okoli 13. ure ena za drugo zgodile tri prometne nesreče. V vseh treh primerih je bil razlog neustrezna varnostna razdalja in lažje posledice. Nastal je zastoj. Nesrečo so obravnavali policisti avtocestne policije.

Zvečer pa je na avtocesti pri Šenčurju voznik zaradi neprilagojene hitrosti povzročil trčenje z dvema drugima udeležencema. Povzročitelj in en udeleženec sta ostala na kraju, tretji pa je odpeljal naprej. Bil je pod vplivom alkohola (0,76 mg/l) in ustavljen nekaj kilometrov naprej. Voznik je povedal, da ni vedel, da je vanj kdo trčil, čeprav je bilo vozilo močno poškodovano – naj razume, kdor more. Na kraju nesreče je bila zaradi obravnave in odstranjevanja posledic trčenja postavljena tudi delovna zapora, v kateri pa je voznica zaradi neprevidnosti trčila v uslužbenca DARSa in ga po podatkih policije lažje poškodovala.

Proti povzročiteljem nesreč potekajo prekrškovni postopki.

Kriminaliteta

V Kranjski Gori je storilec poskušal vlomiti v turistični objekt. Povzročil je za nekaj sto eurov škode.