urednistvo@preteklih24.si

18-letni voznik z neprilagojeno hitrostjo zapeljal s cestišča in končal na strehi

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 34 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 67 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini, zaradi kršitev javnega reda je bila 1 intervencija.


Fotografija je simbolična

Popoldan so policisti pri Materiji ustavili 56-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,60 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 20.35 je na cesti Lisjaki – Čipnje 18-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil kontrolo nad vozilom in zapeljal levo izven vozišča, kjer se je vozilo prevrnilo na streho. V nesreči se je lažje poškodovala enako stara sopotnica. Vozniku so izdali plačilni nalog.

Danes zjutraj so policisti na mejnem prehodu Dragonja 28-letnemu državljanu Kosova z bivalnim dovoljenjem v Franciji zasegli kovinsko bodalo in mu predočili prekršek. Uveden je bil hitri postopek, globo je plačal.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 5 ilegalnih prehodov državne meje: pri Velikem Brdu 2 državljana Kosova, pri Trseku pa 3 državljane Indije.