urednistvo@preteklih24.si

V požaru zgorela električna plošča, pečica, napa in omarica

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 23. decembra nekaj po 18. uri, obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v naselju Vipolže (Občina Brda).


Fotografija je simbolična

Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom včerajšnjega dne vlomil skozi okno in pregledal notranje prostore objekta. Storilec je pri tem našel in si prilastil zlatnino (zlati prstan in zlato verižico). S tem dejanjem je oškodovancem povzročil za približno 400 evrov materialne škode. Nepridiprav je po izvršenem kaznivem dejanju kraj zapustil in z odvzetimi predmeti odšel neznano kam. Policisti Policijske postaje Nova Gorica bodo po zaključku navedenega primera podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V Vojščici zagorela komunalna zabojnika za smeti

Včeraj, 22. decembra ob 18.47 uri, so policisti PP Nova Gorica obravnavali požar komunalnih zabojnikov za smeti v naselju Vojščica (Občina Miren – Kostanjevica). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v požaru pogorel en zabojnik za mešane odpadke, drugi zabojnik pa je delno zgorel. Na kraju so posredovali tudi gasilci PGD Kostanjevica, ki so komunalne zabojnike dodatno pregledali in zalili z vodo, saj so požar pogasili že sami vaščani. Glede na dosedanje ugotovitve je bil vzrok požara odvržen nedogorjen pepel
v enega od zabojnikov. Policisti PP Nova Gorica bodo glede obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Ajdovskem gorela električna kuhinjska plošča

Včeraj, 22. decembra ob 14.44 uri, so policisti bili obveščeni o požaru električne kuhalne plošče v kuhinji stanovanjske hiše v naselju Cesta (Občina Ajdovščina). V požaru je zgorela električna plošča, pečica, napa in omarica, nastala je materialna škoda za približno 1.500 evrov. Na kraju so poleg policistov PP Ajdovščina posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in PGD Ajdovščina, ki so pogasili gorečo kuhinjsko ploščo, prezračili in pregledali stanovanjske prostore. Ajdovski policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometna nezgoda I. kategorije z majhno poškodbo na Goriškem

Včeraj, 22. decembra ob 20.51 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v Kromberku pri Novi Gorici pobegom, kjer je prišlo do oplaženja med dvema osebnima avtomobiloma. Po sedaj zbranih podatkih je voznici avtomobila iz nasprotne smeri pripeljal neznani voznik neznanega osebnega vozila in zadel vzvratno ogledalo drugega udeleženega avtomobila (znamke Volvo). Na omenjenem vozilu je na vzvratnem ogledalu nastala majhna poškodba. Prometni policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

V prometni nesreči I. kategorije v Kromberku pri Novi Gorici udeleženi dve vozili

Včeraj, 22. decembra ob 12.43 uri, so prometni policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom, ki se je zgodila pred gostinskim objektom v Kromberku pri Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je voznik osebnega avtomobila znamke BMW trčil v drugo parkirano vozilo in s kraja odpeljal ne da bi drugemu udeležencu nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil Policijo. Policisti Postaje prometne policije so 21-letnega voznika (povzročitelja) kasneje izsledili in mu izdali plačilni nalog zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa (nepravilen premik z vozilom in dolžnostna ravnanja ob prometni nesreči, kršitev določil 42. in 110. člena ZPrCP).

Povoženje divjadi

Danes, 23. decembra ob 7.45 uri, je bila Policija obveščena, da je voznik osebnega avtomobila na regionalni cesti Črni Vrh – Col povozil divjad (srna). Ugotovljeno je bilo, da je do povoženja divjadi prišlo blizu Cola (Občina Ajdovščina), po trku z avtomobilom je divjad na kraju nesreče poginila. Ker s bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa (po četrtem odstavku 111. člena ZPrCP) so policisti PP Ajdovščina odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz.
od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Danes, 23. decembra ob 6.56 uri, so policiste obvestili, da je voznik kombija na regionalni cesti Podbrdo – Bača pri Modreju (Občina Tolmin) povozil divjad (košuta). Med vožnjo na omenjeni relaciji je vozniku kombija izven naselja Hudajužna iz desnega strmega pobočja na pokrov vozila skočila divjad, ki je po trku z vozilom padla na levo stran vozišča in nato stekla levo po pobočju pod cesto neznano kam. Policisti PP Tolmin so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Policisti so včeraj, 22. decembra ob 17.35 uri, obravnavali povoženje divjadi (srna) na regionalni cesti med naseljem Trnovo ob Soči in Kobaridom s strani voznika osebnega avtomobila. Po trku z avtomobilom je divjad na kraju poginila. Policisti PP Bovec so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.